Američki paraglajder Kevin Filip za dlaku je izbegao smrt, nakon što mu se tokom skoka zapleo padobran.

Naime, Filip je leteo paraglajdingom u slobodnom stilu u Španiji, a problem je nastao kada mu je vetar zamrsio padobran.

Nakon pokušaja da aktivira padobran, došlo je do mršenja, što ga je samo ubrzalo ka zemlji. Vetar je zamrsio padobran, pa je Filip morao da aktivira rezervni padobran koji mu se nalazio oko pojasa. To mu je pošlo za rukom u poslednjem trenutku, te je uspeo bezbedno da se prizemlji u žbun.

On je objavio video snimak sa kamerice koja mu je bila zakačena za sigurnosni šlem.

 

 

 

U opisu videa, napisao je da su problemi počeli kada je naišao na jaku turbulenciju dok je pokušavao da izvede trik. Dok je to činio, kablovi koji su ga pričvršćivali za paraglajder zapleli su se oko njega, zbog čega se krilo padobrana zgužvalo i vuklo iza njega, dok je ubrzavao prema tlu.

Filip je pokrenuo svoj rezervni padobran da bi započeo spuštanje. Međutim, snimak pokazuje da njegov padobran nije uspeo da se razvije, već se samo vukao iznad zapetljanog krila.

 

 

Pored ovog snimka, na društvenim mrežama se pojavio i video snimljen sa zemlje. Na njemu se tek vidi koliko je Filip brzo padao ka zemlji, kao i njegova borba da otvori rezervni padobran.

 

 

- Poslednja šansa je bila da ručno otvoritim paket za spasavanje. Ovo nije bio dan za umiranje! Hvala! - napisao je FIlip.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".