Efikasnim operativnim radom niške kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapšen je i treći diler koji je učestvovao u proizvodnji marihuane u veštačkoj laboratoriji u Nišu, u kojoj je početkom juna zaplenjeno skoro 125 kilograma sirovog i osušenog kanabisa, dok će protiv još jednog saučesnika biti podneta krivična prijava.

U nastavku opsežne policijske akcije lisice na ruke stavljene su V.P. (39) iz Niša koji se sumnjiči da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, dok će krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu biće podneta protiv pedesetdvogodišnjeg Nišlije zbog istog krivičnog dela.

– V. P. se sumnjiči da je, zajedno sa R. L. (64) i D. N. (26) iz Niša, koji su uhapšeni 3.juna u opremljenoj laboratoriji za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima, zasadio i uzgajao kanabis. Policija je u ovoj laboratoriji tada pronašla saksije sa 88 stabljika kanabisa, težine oko 110 kilograma, kao i četiri kilograma marihuane i 10 kilograma delova obranog kanabisa.

Prilikom pretresa kuće V. P. pronađeni su i oduzeti putnički automobil, računar i više mobilnih telefona, dok je kod pedesetdvogodišnjaka nađeno 50 grama marihuane i vagica za precizno merenje, saopštila je Niška policija.

V. P. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu saopštio MUP.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".