Delegacija Srpske pravoslavne crkve, na čelu sa patrijarhom Porfirijem u Crnu Goru je ušla u skladu sa odredbama Zakona o graničnoj kontroli, navodi se u saopštenju crnogorske Uprave policije kojim se demantuju tvrdnje pojedinih medija da je poglavar SPC tražio da neke policijske starešine budu u njegovom obezbeđenju.


Saopštenje Uprave policije usledilo nakon medijskih tvrdnji da patrijarh Porfirije juče nije ušao u Crnu Goru u skladu sa propisima.

Policija precizira da u postupku vršenja granične kontrole nije bilo nikakvog obmanjivanja i da patrijarh nije zahtevao da određene policijske starešine rukovode poslovima njegovog obezbeđenja.

Ističu da je delegacija u Crnu Goru ušla u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli, kojim je, između ostalog, propisan prelazak državne granice van graničnog prelaza, da je izvršena kontrola prelaska državne granice pet osoba na području kampa Sektora policije posebne namene na Zlatici, kao i da su kontrolu izvršili službenici granične policije.

- Prilikom povratka, granična kontrola izvršena je na Aerodromu Podgorica, a prelazak državne granice je u oba slučaja evidentiran u bazi podataka koja se vodi u Stanici granične policije Aerodrom Podgorica, čiji službenici su obavili predmetnu graničnu kontrolu. U postupku vršenja granične kontrole nije bilo nikakvog obmanjivanja, dok je komandirka Stanice granične policije Aerodrom Podgorica poslove i zadatke obavljala u skladu sa zakonskim nadležnostima, pri čemu je, u konkretnom slučaju, o njenom postupanju, shodno zahtevu, neposredno nakon dolaska delegacije, upoznat pretpostavljeni načelnik Regionalnog centra granične policije ''Centar'', Vasko Aković - navodi se u policijskom saopštenju.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".