Neobičan pokušaj skrivanja narkotika otkriven je kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu pristigao ''BMW 114'' belgijskih registarskih oznaka kojim je putovalo četvoro mladih stranih državljana.

Dva mladića i dve devojke su carinicima rekli da su krenuli na more u Grčku i da nemaju ništa da prijave jer sa sobom nose samo lične stvari.

Foto: Uprava carina republike Srbije

 

Međutim, tokom detaljne kontrole prtljaga, carinici su u jednom rancu koji se nalazio u gepeku, naišli na naizgled običnu limenku osvežavajućeg, bezalkoholnog pića.

Izvadivši je iz ranca, carinici su shvatili da je suviše laka da bi bila ispunjena sadržajem, te da se najverovatnije radi o vešto smišljenoj kamuflaži.

Foto: Uprava carina republike Srbije

 

NJihove sumnje su ubrzo potvrđene, jer su okretanjem gornjeg dela limenke utvrdili da je ona prerađena tako što je u unutrašnjost ubačena valjkasta plastična bočica koja je trebalo da posluži kao svojevrsni kontejner, dok je šupljina između zida limenke i bočice popunjena gipsom.

U unutrašnjosti bočice pronađeno je ukupno 7 plastičnih kesica ispunjenih različitim narkoticima: tri kesice ispunjene belom praškastom materijom teškom oko 5 grama, za koju se sumnja da je reč o kokainu, tri kesice teške oko 8 grama u kojima se našla psihoaktivna supstanca ketamin, kao i jedna kesica sa četiri tablete u obliku lutkica za koje se sumnja da je reč o ekstaziju.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".