Prema krivičnom zakonu, ako se dokaže njegova krivica, može biti kažnjen novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

Podsetimo, Petrović se tereti da je bez dozvole za lek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju leka spravljao biljne lekove – tinkture, ekstrakte, čajeve i sokove koje je, kako se navodi u saopštenju, prodavao različitim licima i bez odgovarajuće stručne spreme lečio više osoba. Među njima su bili i sada pokojni P. S. iz Skoplja i B. M. iz Novog Sada.

Istraga protiv Miroljuba Petrovića pokrenuta je u januaru 2019. godine nakon tvrdnji Biljane Jovanović da je zbog takvog lečenja preminuo njen brat Slavčo Petrov. Pokojni Slavčo je, prema izjavama njegove sestre, proveo šest dana u selu Petrovac, u okolini Leskovca, „u malenoj kući sa baštom“ i za to platio 120 evra po danu. Prema njenim navodima, Slavčo se u ovom leskovačkom selu šetao, molio i koristio tinkture koje, kako je na svom sajtu tvrdio Petrović, leče od raka.

Foto: Jutjub printskrin/Miroljub Petrovic

 

Ovim slučajem bavilo se i Više javno tužilaštvo u Leskovcu radi utvrđivanja postojanja sumnje da je Petrović odgovoran za teško delo protiv zdravlja ljudi, ali je slučaj, posle prikupljanja neophodnih informacija, nastavilo Osnovno javno tužilaštvo.

Krajem januara 2019. godine Biljana Jovanović je zajedno sa Miroljubom Petrovićem gostovala je na jednoj televiziji. Ona je tada u emisiji rekla da im je Petrović savetovao da ni slučajno ne idu kod lekara, kad je njenom bratu otkriven tumor na mozgu i da će mu od njegovih tinktura biti bolje, te je, kako tvrdi, kada je mladić preminuo, svu krivicu svalio na porodicu. Biljana je pred kamerama rekla da je bezgranično verovala Petrovićevim preporukama, kao i da je posle uspostavljene dijagnoze njenom bratu odmah uputila mejl, na koji joj je Petrović odmah odgvorio i preporučio da njen brat 30 dana pije ceđene sokove i uzima tinkturu.

Prema njenim rečima, od Petrovićeve terapije njenom bratu nije bilo gore, čak se dobro i osećao. Ali, samo u početku.

Foto: Fejsbuk printskrin/Ideš pod mač bato

 

- Petrović je propisao terpijski program u trajanju od 30 dana, da brat pije ceđene sokove, masiranje, molitve, šetnje i mi smo sve to radili. Međutim, epileptički napadi su bivali sve češći - priča Biljana.

Miroljub Petrović, uprkos tvrdnjama sestre preminulog da je on proveo nekoliko dana u njegovom centru po ceni od 120 evra na dan, tvrdi da ga nije ni video, da lečenje ne naplaćuje, kao i da nije porodici rekao da može da ga izleči.

- Nisam! Nisam rekao da mogu ikoga da izlečim. Nisu razumeli moju poruku, a to je da ljudima samo mogu da dam savet šta da rade. Sve bolesti nastaju zbog nezdravog načina života. Nikada nisam video Biljaninog brata niti ga čuo telefonom. Nije istina da naplaćujem lečenje. LJudi dolaze da primene program ili im ga šaljem na mejl. Razume se da je Biljana očekivala da pomognem. Dao sam sve od sebe - naveo je kontorverzni Miroljub Petrović.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".