Većina domaćica koja se susrela sa ovim problemom zna koliko je teško očistiti nakupljeni led u frižideru ili zamrzivaču. Ovo je najčešće indikator da vam aparat ne radi baš najbolje, a led se može pojaviti i u samootapajućim frižiderima koji po pravilu ne bi smeli da da dozvole skupljanje leda.

Pre nego što pozovete majstora koji će vam papreno naplatiti uslugu ili kupite novi frižider može isprobati jedan jednostavan trik.

Foto: Profimedia

 

Rešenje je više nego jednostavno i sudeći po komentarima domaćica na internetu trik je više nego efikasan. Pošto očistite vaš frižider ili zamrzivač, krpom dobro osušite sve zidove i fioke. Kad ste to završili sve što je potrebno je da da zidove, fioke i komoru vašeg frižidera ili zamrzivača premažete uljem. Na ovaj način dobićete klizavu površinu po kojoj led neće moći uopšte da se formira.

- Ovo je genijalno. Isprobala sam ovaj trik sa uljem i premazala zamrzivač pre 2 meseca. Sve je čisto, a led se više uopšte ne skuplja – napisala je jedna domaćica na internet forumu o trikovima u domaćinstvu.

Foto: Profimedia

 

- Meni ovo ne izgleda realno, ali ću svakako isprobati. Nemam šta da izgubim – dodala je druga.

- Ovaj trik sa uljem je vrlo efikasan, veruj mi. Ranije sam morala i po 2 puta mesečno da otapam frižider i čistim ga od nakupljenog leda, a sad evo već 3 meseca ga nisam otapala, a leda nema. A moj stari frižider radi kao nov – poručila je treća.

BONUS VIDEO:

 

(Informer)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".