I pored upozorenja koja su stizala sa kineske strane, avion koji je prevozio američku političarku bezbedno je sleteo na aerodrom u Tajpeju. 

Oči svetske javnosti danas celi dan bile su uprte u Flight radar, sajt specijalizovan za kretanje vazduhoplova. U jednom trenutku, preko 200.000 ljudi pratilo je let Nensi Pelosi do Tajvana. 

 

 

Među zainteresovanima za ovaj let bio je i čečenski lider Ramzan Kadirov, koji je na svom Telegram nalogu komentarisao čitavu situaciju. 

Foto: EPA

 

Najpre je Kadirov napisao da će se danas videti ko je velika sila, SAD ili Kina. 

 

 

Nakon toga se oglasio kada je američki avion ušao u vazdušni prostor Tajvana. 

- Avion se već nalazi u vazdušnom prostoru Tajvana, a Kina još uvek nije preduzela drastične mere. Za ovaj događaj je prikovana pažnja celog sveta, pa i naša. Pratimo, čekamo. Naravno, ne želimo da se sve ovo pretvori u rat tako velikih zemalja, ali je nemoguće i narušavanje interesa. Dakle, NEKO mora da umiri NEKOGA - rekao je on. 

 

 

Kako se ispostavilo, ni do kakvog "umirivanja" nije došlo i avion sa američkom političarkom sleteo je na teritoriju Tajvana. 

Kadirov se potom ponovo oglasio, ovaj put potpuno u svom stilu. 

- Zašto je trebalo toliko plašiti ljude i dizati galamu kada je bilo toliko lako pustiti jadnu staricu da odleti na Tajvan? Moglo se sve završiti tiho i nečujno, ali ne, jadna starica se nekoliko sati plašila lovaca, PVO, razarača i glasnih izjava - napisao je Kadirov. 

 

 

BONUS VIDEO: 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".