Rusija poziva Prištinu i SAD i Evropsku uniju koji stoji iza nje da prestanu sa provokacijama i poštuju prava Srba na Kosovu i Metohiji, prenosi agencija TASS.

Ovo je navedeno u komentaru zvanične predstavnice ruskog ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, koji je objavljen večeras.


- Pozivamo Prištinu i SAD i EU koji stoje iza toga da zaustave provokacije i poštuju prava Srba na Kosovu - rekla je Zaharova.

Ona je i odluku Prištine da od 1. avgusta primeni pravila o prinudnoj zameni ličnih dokumenata Srba nazvala korakom ka njihovom proterivanju sa Kosmeta.

- Lideri tzv. Kosova znaju da Srbi neće ostati ravnodušni kada je reč o direktnom napadu na njihove slobode, i da namerno pdogrevaju tenzije u cilju pokretanja vojne intervencije - dodala je Zaharova.

Zaharova je takođe naglasila da je ovakav razvoj događaja još jedan dokaz neuspeha posredničke misije Evropske unije. „Ovo je i primer kako je Beogradu pripremljeno mesto u Evropskoj uniji, nudeći Beogradu de fakto da trpi nedostatak prava svojih sunarodnika“, rekla je ona.  

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".