Helikopter gruzijske granične policije u operaciji spasavanja u zimovalištu Gudauri na severu zemlje izgubio je kontrolu i srušio se u provaliju u petak, saopštilo je gruzijsko ministarstvo unutrašnjih poslova, piše gruzijski portal Agenda.

Gruzijski MUP saopštio je da je helikopter prevozio spasioce Službe za vanredne situacije i prve pomoći pozvane da pomognu paraglajderima koji su ranije završili u jaruzi.

Policija proučava detalje nesreće, a dodatne informacije će biti naknadno objavljene.

Ministarstvo je objavilo da je u trenutku nesreće u helikopteru bilo 8 osoba, a ministar unutrašnjih poslova Vaktang Gomelauri potvrdio je da je svih osmoro ljudi umrlo, piše Georgia Today.

- Danas, u blizini Gudaurija, tokom leta paraglajdingom, 2 osobe su pale na stenovitu padinu. U akciju spasavanja učestvovao je helikopter koji pripada graničnoj policiji, koji je izgubio kontrolu i srušio se - navodi se u saopštenju ministarstva unutrašnjih poslova. 

Prema potvrđenim informacijama, u helikopteru su bila 4 člana posade, 2 spasioca Službe za vanredne situacije MUP-a i 2 lekara Centra za koordinaciju i pomoć u vanrednim situacijama Ministarstva zdravlja.

Spašavanje instruktora paraglajdinga i putnika u njegovoj pratnji se nastavlja, a pokrenuta je i istraga o uzrocima pada helikoptera.

BONUS VIDEO: 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".