Bernaskoni je rekao da je planirao da održi nedeljnu misu među drvećem uz plažu u mestu Krotone ujužnoj Italiji, nakon što je pomagao u letnjem kampu za srednjoškolce

Međutim, s obzirom na to da nije uspeo da pronađe hlad u koji bi se sklonio od velikih vrućina, Bernaskoni je rekao da mu je jedna porodica koja se zatekla u blizini ponudila dušek na naduvavanje, pa je s njim otišao u more i započeo misu u kupaćem kostimu.

Iz lokalne crkvene zajednice uputili su kritiku na račun celog ovog slučajeva.

- U nekim slučajevima, tokom praznika, izvan svakodnevice, moguće je da izvodi misu i izvan crkve. No uvek je potrebno pričešće izvoditi primereno i na mestima gde je moguće dostojanstveno obraćanje svetome - poručio je čelnik crkve u mestu Krotone, prenosi Gardijan.

Bernaskoni je pak branio svoje postupke, pa se izvinio ako je bilo koga uvredio, rekavši da je njegovo ponašanje možda bilo nepromišljeno te dodao da to više neće učiniti.

- Apsolutno mi nije bila namera da trivijalizujem evharistiju... to je jednostavno bila misa na kraju radne nedelje. Ali simbolika je jaka, to je istina i govori sama za sebe, ponekad drugačije nego što bismo mi to želeli. Bilo je naivno od mene da ne pridajem situaciji potrebnu pažnju - rekao je sveštenik.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".