Proslavljeni glumac Branko Cvejić preminuo je 26. jula u 75. godini u Beogradu, a sada je određen i datum sahrane

Cvejiću je pozlilo sedam dana pre smrti, nakon čega je prebačen u Klinički centar Srbije gde je konstovano da je imao kardiovaskularne probleme.

Foto: Tanjug/Dimitrijević Goll

 

 

Branko Cvejić će biti sahranjen u ponedeljak, 1. avgusta na Novom groblju u Beogradu, ispraćaj iz kapele je u 14 časova.

Komemoracija će biti održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u septembru. O datumu i vremenu komemoracije naknadno će javnost biti obaveštena.

Branko Cvejić rođen je u Beogradu 25. avgusta 1946. Otac mu je bio operski pevač, Žarko Cvejić. Maturirao je u Petoj beogradskoj gimnaziji 1965. i iste godine upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Zajedno sa celom novom generacijom glumaca na poziv Bojana Stupice postaje član Jugoslovenskog dramskog pozorišta u maju 1967, koje su prozvali "Bojanovim bebama". U pozorišnoj kući, u kojoj je otišao u penziju, odigrao je pedesetak uloga. Među njima su Lord Graham (Lepeza ledi Vindermir), Frank (Zanat gospođe Vorn), Petrunjela (Dundo Maroje), Stanković (Pučina), Nikola (Nahod Simeon), Pera pisar (Gospođa ministarka), Simeonov-Piščik (Višnjik).

Foto: I. Marinković

 

 

Najviše je sarađivao sa rediteljem Dejanom Mijačem, kao glumac, a kasnije i kao producent brojnih predstava. Gostovao je i na drugim pozorišnim scenama, između ostalog i u Zvezdara teatru - pozorištu u čijem je osnivanju i sam učestvovao. Igrao je u više od 40 celovečernjih igranih filmova i ostvario niz značajnih uloga u TV serijama, filmovima i dramama. Bio je direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 2002. do kraja 2011, a prethodno i pomoćnik direktora. Takođe, imenovan je za operativnog direktora s odgovornošću za poslove izgradnje nove zgrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta 2000. godine.

BONUS GALERIJA: Slike sa snimanja serije "Bolji život"

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".