U Crnoj Gori će, zbog pogoršanja epidemijske situacije izazvane korona virusom, u narednih 15 dana biti obavezno nošenje zaštitnih maski, a zdravstvene vlasti ponovo su uputile apel građanima da se vakcinišu protiv kovida-19.


Direktor Iinstituta za javno zdarvlje Igor Galić izjavio je da je zbog porasta broja zaraženih i hospitalizovanih uvedena mera obaveznog nošenja zaštitnih maski u svim ustanovama javne uprave, prodavnicama prrehrambene robe, apotekama i benzinskim stanicama, prenosi portal RTCG.

Galić je naveo da je obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenim delovima aerodroma, železničkim i autobuskim stanicama i najavio da će, ako te mere ne dovedu do poboljšanja situacije, uslediti mere obaveznog nošenja maski u svim zatvorenim prostorima.

On je apelovao da se vakcinišu svi koji do sada nisu.

Foto: Profimedia

 

Korona virus u Srbiji

Od početka pandemije korona virusa u Srbiji registrovano je više od 2 miliona pozitivnih slučajeva zarazne bolesti.

Foto: Profimedia

 

Posledice zaražavanja kovidom-19 prouzrokovale su oko 16 hiljada smrtnih ishoda, te je procenat smrtnosti od pomenute bolesti 0.8%.

Prvu i drugu dozu vakcine protiv korona virusa primilo je oko 3,3 miliona građana Srbije, a treću dozu njih 1,9 miliona.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".