NJemu je početkom jula pozlilo i on je bio hospitalizovan u Kliničkom centru Srbije zbog zbog kardiovaskularnih problema.

Branko je iza sebe ostavio suprugu, sina Žarka i ćerku Bojanu, kao i unuku.

NJegov sin, Žarko Cvejić, očev je ponos, a dramski umetnik, u retkim prilikama kada je govorio javno, imao je samo reči hvale za njega.

Žarko se retko pojavljivao u javnosti, mnogi donedavno nisu znali ni kako izgleda, ali je veoma poznata njegova biografija, koja je dostupna na internetu.

Naime, on je završio najviše škole u svetu, doktorirao je u Americi, ali se vratio u Srbiju, gde predaje na jednom privatnom fakultetu, na kojem je i te kako cenjen, kako od strane kolega, tako i od strane studenata, kojima prenosi svoje dragoceno znanje.

NJegov otac, cenjeni dramski umetnik, jednom prilikom progovorio je o privatnim detaljima Žarkovog života, a koji se tiču njegovog zavidnog obrazovanja.

- Oboje su završili muzikologiju i ne bave se baš direktno time, ali su veoma dobri i zanimljivi. Ćerka Bojana završila je fakultet ovde, a doktorirala je u inostranstvu i ostala tamo. Stacionirana je u Briselu, ali živi po celoj Evropi. Voli da putuje i to je, u suštini, lep život kad od toga možeš da se izdržavaš. Sin Žarko završio je sve moguće škole napolju, od Oksforda do Kornela i doktorata u Americi, a onda se vratio ovde i, naravno, odmah naišao na teškoće - rekao je Cvejić, i dodao:

- Pre nekoliko godina nije mogao da nostrifikuje diplome u normalnim uslovima, nego je to moralo grdno da se plati. Sad se to sve menja. Docent je na Fakultetu za medije i komunikacije i prodekan. Moglo bi se reći da je trenutno zadovoljan. NJegova supruga je arhitekta, što je sad vrlo teško, ali imaju divno dete, ćerku Zoru.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".