Pevači u želji da im hit dobro prođe kod publike, spremni su da daju veliku cenu. Neki u tome uspeju a neki i ne. Na svu sreću,mnoge od pesama o kojima će biti reči su slušane što govore pregledi na Jutjubu i ostavile su trag u muzičkom svetu. 

LJupka Stević je svoj duet sa reperom Snoop Doggom "Ole, ole" platila oko 40.000 evra.

- Platila sam pesmu kao što pojedini pevači plate ceo album. Ne žalim ni jednu paru jer je duet fenomenalno prošao. Bilo je zadovoljstvo raditi s njim jer je normalan čovek, za razliku od njegovih menadžera koji su u većem tripu svetskih zvezdi nego on. Vodio me je po kući, pokazivao prostor za studio koji je želeo da napravi. Zaista imam divna iskustva sa njim - istakla je LJupka Stević svojevremeno.

Foto: Printskrin/Instagram/ljupkastevic

 

Nažalost, LJupka je potrošila novac, a pesma nije postala hit, bez obzira na to što se pored nje nalazi svetska zvezda.

Pevačica Nataša Bekvalac je pesmu "Mala plava", koju je uradio Slobodan Veljković Cobi platila oko 30.000 evra, sa troškovima kompozicije, tekst pesme, produkcija, aranžman, produkcija i uz to  visokobudžetni spot. Pesma je vrlo brzo postala hiti i klubska publika ju je lepo prihvatila.  

Foto: ATA images

 

Pesma Bobana Rajovića "Usne boje vina", objavljena 2007. godine, velikom brzinom je postala hit, u klubovima su je slušali više puta a oborila je i rekord slušanosti iste godine. Autori pesme su Marina Tucaković, Romario i Kobac, a Boban je iskeširao čak 18.500 evra, što svakako spada u najskuplje pesme.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

Rada Manojlović je sa druge strane pesmu "Pola dva" platila 20.000 evra. Pesma je izuzetno tražena, tako da se Radi isplatio uloženi novac.

- Meni se do sada svaka pesma isplatila na svoj način i svaka je ispunila ono što se od nje očekivalo. Ne mogu da kažem da je svaka bila mega hit, ali dovoljan broj pesama je ostvario veliki uspeh. A i one koji nisu mega hitovi su aktuelne kod moje publike. Dugo se slušaju, jer ja pre svega tražim kvalitet i volim da ponudim publici što veći izbor kada je u pitanju moj audio-vizuelni materijal - rekla je Manojlovićeva jednom prilikom.

Rada je inače poznata po tome da nije neko ko štedi novac kada bira pesme, pa su i numere "Biseri i svila", "Metropola", "Alkohol", "Život na mesecu", "Spavaj mirno", kako se priča, skupo plaćene.

Foto: V. Danilov

 

Pevačica Indira Radić je naskuplje platila pesmu ''Zmaj'' koji se nalazi na albumu iz 2003. godine . Za njega je keširala preko 100.000 evra. Ovaj album spada u najprodavaniji u izdanju Grand produkcije s obzirom na to da je njegov tiraž bio veći od 300.000 u prvoj godini, bez reizdanja.

(Kurir.rs/Stefan Božović) 

BONUS GALERIJA: Lepa Lukić i njena "naslednica" - Ivana Đorđević

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".