Ovakvim njegovim pričama njegovi, sada pokojni roditelji, su se ponosili, puštali ga da gostuje po emisijama, a sada, nakon presude koju je šest godina čekala cela Srbija, postavlja se pitanje da li je način na koji je Marjanović odrastao uticao na stvari koje su se kasnije dešavale i zločin koji je počinio.

Pre tačno 32 godine tada desetogodišnji Zoran Marjanović, tvrdio je da ima mogućnost da ide u paralelni univerzum zahvaljujući astralnoj projekciji. On je detalja je pričao kako izgleda taj svet u koji on odlazi kada legne da spava, a neki od detalja koje je kao desetogodišnjak iznosio izazivaju jezu. Pre svega, jer je to izgovarao dečak.

U videu koji traje gotovo pola sata dečak je govorio da je "astralni svet grad mrtvih i da je tamo počeo da putuje od prvog razreda".

- Putovao sam u snu, kada zaspim. Onda odem do prvog nivoa astrala. Ima četiri negativnih i sedam pozitivnih. Ja sam samo četiri prošao. Negativni su za ubice, za one što ne rade pozitivno. Sve je crno belo. Tu su napaćenici - govorio je on.

Zoran je pričao i da voli da tamo odlazi, da tamo može da ode i u budnom stanju, ne samo kada spava. Voleo je tamo da ide, pričao je, jer ga tamo pročiste negativne energije ovozemaljskog sveta.

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

Roditelji podržavali njegove bizarne priče

Bujna mašta ili ozbiljan psihološki problem, Zoranovi sada već pokojni roditelji, smatrali su da njegovu priču treba da čuju šire narodne mase, pre svega one koje veruju u paralnormalne pojave i fenomene.

Posle 26 godina od ove izjave, ovaj dečak, tada odrastao čovek, kako je utvrdio Viši sud u Beogradu ubio je svoju suprugu Jelenu Krsmanović. Iako je psihijatrijsko veštačenje Marjanovića tokom istrage ovog zločina, a koje je obavilo troje iskusnih sudskih veštaka, psihijatara, ukazalo da je on bio uračunljiv u trenutku ubistva svoje supruge, postavlja se pitanje: “Da li su paranormalne pojave u koje je on verovao kao dečak i koje njegovi roditelji, po svemu sudeći nisu pokušali da mu iskorene jer su i sami verovali u njih, ostavile posledice na njegovo odrastanje?”

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

 

Cela porodica verovala u "lečenje energijom"

Inače, majka Zorana Marjanovića lečila je teško bolesne u svojoj kući u Borči “bioenergijom”. Niko od Marjanovića nije pričao o drugim članovima porodice sem o njoj i svaki put u superlativu kao o “ženi zmaju” koja je toliko toga proživela i koja ima isceliteljske moći - “dar od Boga”.

Ona je tako izbegla odlazak na sahranu svoje snaje jer, kako je tada kazao njen suprug Vladimir, “ona tamo nije smela da ode zbog posla kojim se bavi, jer je na groblju energija veoma loša i ako bi se tamo pojavila, ugrozila bi svoju energiju”.

Energija koju je ova žena navodno posedovala Zorici je služila kao opravdanje za to da ne bude podvrgnuta poligrafu. Samim tim, nikada nije utvrđeno da li ona nešto o ubistvu zna. 

(Blic)

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".