Glumica Jelena Stupljanin postala je pre nekoliko meseci centar pažnje gledalaca, i to nakon scena eksplicitnog intimnog odnosa u seriji “Crna svadba”.

Atraktivna glumica i njen kolega Nikola Kojo priredili su tad svojevrstan erotski čin, koji se nije često viđao u domaćim serijama.

Foto: V. Danilov, Jutjub printskrin/Firefly Productions

 

 

Iako ima zapaženu glumačku karijeru, kao i veliko iskustvo u Americi, Jelenu u Srbiji većina pamti kao Stašu iz serije “Lisice”, za koju mnogi tvrde da je verzija mega popularne “Seks i grad”. Večito nezadovoljna i odbijana od strane muškaraca, Staša nije bila srećna ni na ostalim poljima. Međutim, glumičin privatni život je daleko uspešniji od onog koji smo videli na malim ekranima.

Diplomirala je 2000. godine kod profesorke Gordane Marić. Kao uspešna pozorišna glumica, Stupljaninova je 2005. dobila stipendiju princeze Elizabete Karađorđević za “Lee Strasberg Theater & Film Institute” u NJujorku i počela da pohađa “Actors studio”, da bi kasnije i diplomirala pred komisijom koju su činili Robert de Niro, DŽesika Lang i Meril Strip.

Priznaje da je dugo vremena tražila svoje mesto na prestižnom Brodveju, ali i da je time i njena sreća veća jer ga je našla:

Foto: D. Mišić

 

 

- Trebalo mi je dosta vremena da nađem pravo mesto za sebe na njujorškoj pozorišnoj sceni, ali sada osećam da sam našla svoju pozorišnu kuću, ili, kako to glumci vole da kažu, pozorišnu porodicu, koja me voli i prihvata kao njihovu.

Jelena Stupljanin u NJujorku je pohađala Li Strazbeg akademiju u kojoj su svoje talente brusile i slavne holivudske zvezde. Ipak, posle 11 godina u Americi, rešila je da prekine američku avanturu, sada vešto balansira između obaveza oko domaćih i stranih serija i prilogađava se uslovima koje zadaje situacija sa korona virusom.

- Iskreno, nikada nisam na svoj glumački poziv gledala kao na karijeru, čak i kad sam živela u Americi, moj izbor je bio da ostanem u NJujorku, gde sam se bavila pozorištem, što mi je više prijalo, nego da odem u Los Anđeles, u centar filmske industrije. Oduvek su me zanimali ljudi sa kojima provodim vreme, sa kojima radim i družim se. To me je čak i koštalo “neke slave” jer sam otišla u Ameriku, iako sam ovde imala dosta posla, da bih videla neki “novi svet”, usavršavala se u uglednojškoli, upoznala drugu kulturu. Iako sam u Americi počela dosta da radim u pozorištu I imala neka lepa filmska i TV iskustva, kada sam shvatila da mi, ipak, kvalitet života koji Amerika pruža nezavisnim umetnicima ne prija, vratila sam se ovde, i nisam se zbog toga pokajala – rekla je zvezda “Kamiondžija D.O.O.” i “Kaljavih guma” za “TV Reviju” i dodala:

Foto: N. Skenderija

 

 

- Moj život nije samo gluma, ali je definitivno, na lep način, “ograničen” poslom kojim se bavim. Glumac mora da vodi računa o sebi, na razne načine, da bude okrenut umetnosti, da čuva kulturu sebi, da prati šta se na tom polju dešava i kod nas i u svetu. U tom smislu moj život je veoma podržan glumom, ali uprkos tome ili možda baš zbog toga nisam opsednuta svojim ulogama, već ih puštam da prođu kroz mene, a onda ostavim mesto za likove koji će doći.

O ljubavnom životu ne voli mnogo da govori u javnosti, ali je poznato da se tokom leta 2019. na intimnoj ceremoniji udala za kolegu Bojana Dimitrijevića.

BONUS GALERIJA: Slike iz privatnog albuma - Gorica Popović

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".