Prema njihovim rečima, mladić je iz okoline Prokuplja došao u Beograd kod strica, a na pedalini se u trenutku nesreće nalazio sa dvojicom prijatelja.

Prijatelj pokušao da ga spase

- Jedan od njih je video da se Andrija davi i odmah je skočio za njim, ali nažalost nije mu bilo spasa. Pretpostavljam da ga je trava povukla, jer nije tu duboko, koliko ima trave - kazali su on.

Žena koja je bila u vodu u trenutku kada se odigrala drama ispričala je šta se tačno dogodilo.

- Mladić je skočio sa pedaline i normalno plivao. U jednom trenutku je izgubio snagu, a njegov drugar je pokušao da ga spasi. Oni na sebi nisu imali prsluke, a od njih trojice koliko ih je bilo na pedalini, jedan ne zna da pliva - rekla je žena i nastavila:

Foto: M. Anđela

 

- Filip Filipović, naš vaterpolista, koji se zatekao na licu mesta, je na svaki mogući način pokušavao sa svojom ekipom da spasi dečka. On je čak pozvao i odbojkaše sa terena pored, ne bili uspeli da ga nađu. Bez kiseonika, maski, bez ičega, oni su ušli u vodu. Na 1,2,3 su zaronili i krenuli da ga traže, dok nisu stigli spasioci - priča žena.

Stric plakao na obali

Nakon nekoliko sati potrage, ronioci su izvukli telo nesrećnog mladića.

Dok je trajala potraga, na obalu je stigao i njegov stric.

- Čovek je bio očajan. Došao je čim su mu javili da je Andrija nestao. Bez reči je pratio potragu, nadajući se nekom čudu, da će njegov bratanac biti spasen. Kada su ronioci izvukli telo mladića, samo se slomio i počeo da plače. Scena je bila veoma potresna - ispričali su očevici tragedije.

(Blic)

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".