Tanjino telo pronašle su u oblasti Savijabona u Vićenci njene kolege koje su došle da je voze na posao, a veče pre toga viđena je kako se svađa sa bivšim suprugom.

Foto: Fejsbuk printskrin/Angelica Battaglion

 

Za transport njenog tela u Srbiju hitno je potrebna novačana pomoć. Akciju je pokrenula Šanda Holei koja je navela sledeće:

- Zdravo, zovem se Šanda Holei, prikupljam sredstva za Tanju Komatinović koja je preminula u ranoj 31. godini. Tanja ne samo da je bila vredna radnica koja je sa strašću obavljala svoj posao, već je bila veoma ljubazna i draga prema svakom pacijentu koji je došao u kontakt sa njom. Nepotrebno je reći kako je gubitak Tanje uništio menadžment i kolege koji su sa njom radili rame uz rame tokom prošle godine. Želela bih da pomognem njenoj porodici koja živi u Srbiji da obezbedi adekvatan pomen i sahranu i omogući im da Tanju odvedu kući. Molimo sve koji su u mogućnosti da doniraju, svako malo je veoma cenjeno - napisala je ona.

Svi zainteresovani da pomognu, pomoć mogu poslati na ovom linku

SOS telefon za prevenciju samoubistva

Nacionalna SOS linija za prevenciju samoubistva dostupna je 24 sata dnevno. Ona je deo projekta Ministarstva zdravlja i Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Na raspolaganju je tim edukovanih profesionalaca iz domena mentalnog zdravlja, koji pružanjem podrške i pomoći, savetima i intervencijom u kriznim situacijama rade na prevenciji samoubistva.

Oni kojima je neophodna pomoć mogu da pozovu na broj 0800/309-309, opcija 1.

Prema poslednjem preseku Republičkog zavoda za statistiku, tokom 2020. godine samoubistvo je izvršilo 895 osoba.

(Blic)

BONUS VIDEO: 

 

 
 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".