On je ubrzo posle tog tragičnog čina medicinski zbrinut u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, gde će biti nastavljeno lečenje a nakon toga, kako je saopšteno iz Policijske uprave Novi Sad, po nalogu tužioca biće priveden.

Tragičnom događaju, koji je potresao ne samo rodbinu, prijatelje i komšije porodice Maksimović u Ulici cara Lazara nego i čitavo mesto, prethodila je celodnevna svađa dvoje supružnika, izjavio je za „Novosti“ Mija Maksimović (25), njihov sin.

Foto: Privatna arhiva

 

- Ne mogu da nazovem ocem Mileta koji je moju veliku majku, mog anđela čuvara, učinio žrtvom. Ceo dan su se svađali i prepirali oko nekakvog novca koji je ona potrošila ali ga je uložila u ovu kuću, da nama svima bude bolje i lepše za život – kaže Mija, koga svi oslovljavaju nadimkom, Nikola.

Mile je, prema Mijinim rečima, mislio da je kod Ivane ostalo nešto para i stalno ih je tražio ali toga nije bilo jer je ona pomagala svima, koliko god je mogla, pa i svom suprugu Miletu, zvanom DŽefika.

- Juče su ponovo počeli svađu tako da je moja majka tokom dana popila sigurno više od 20 tableta sedativa. Nije joj bilo dobro, skoro da nije znala za sebe i nekako se popela na sprat kod nas da bi je moja žena okupala i nahranila.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Kada se Ivana vratila u njihov stan u prizemlju ponovo je počela vika i začulo se udara, dodaje Mija napominjući da se on tada sjurio niz stepenice i lupio nogom po vratima da bi ušao i pomogao svojoj majci.

- Rekao sam mu dokle ćeš više da maltretiraš i napadaš moju majku za te proklete novce. Zamislite dokle je to sve došlo, kad sam mu svašta rekao čak ga i opsovao, iako sam ga poštovao, što svi dobro znaju.

Nešto posle 20 časova Ivana je zaspala ali, kako tvrdi njen sin, Mile joj ponovo nije dao mira.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Pošto joj nije bilo dobro rekao sam joj da izađe malo napolje, na vazduh. U dvorište je tad sišla i moja supruga, koja je trudna, da joj pomogne. Čuo sam opet prepirku i svađu, onda sam pozvao policiju, policijska patrola je došla a Mile, koga više ne mogu da nazovem ocem, i pred njima je pričao da će je ubiti i da će ubiti i sebe jer ne može više da izdrži.

Policajci su potom pozvali Hitnu pomoć i, kako dodaje Mija, završili su intervencije i otišli, iako im je sugerisao da ga vode na psihijatriju.

- Svađa je nastavljena i pošto to više nisam mogao da gledam i slušam otišao sam u grad. Ubrzo me je telefonom pozvao ujak i rekao da mi je otac ubio majku. Mislio sam da to nije istina ali moja mama, moj anđeo čuvar je preminula, na mestu, a on je nažalost ostao živ.

Mija dodaje da je njegova starija sestra Ana (28), njihova kćerka, pokušala da zaštiti mamu udarajući klompom oca ali kad je ugledala nož u njegovoj ruci uspela je da pobegne.

- Tada su se pojavili i policajci. Rekli su mu da baci nož a on ih je samo pogledao i u tom trenutku sebi prerezao vrat.

Ivanino beživotno telo, sa više uboda nožem, nalazilo se na mestu tragedije, u dvorištu pored kuće.

U danu nakon tregedije, u kuću žalosti dolazi rodbina, prijatelji, komšije da podele tugu sa Ivaninim najmilijima. NJena mati Stojanka, kroz suze, jedva uspeva da prozbori da je izgubila svog anđela a da je, kako dodaje, zločinac preživeo.

Sin Mija ističe da je njegova mati bila žena velikog srca. Svima je pomagala, davala i šakom i kapom. - Ostaje mi samo da plačem i patim. Pre pola godine preminule su mi i dve voljene tetke Melanija i Sofija, mamina sestra i sestra čoveka koga više ne mogu da zovem ocem – kaže Mija Maksimović.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine (UKCV) saopštili su da je u Urgentni centar te zdravstvene ustanove M.M. primljen 23. jula u dvadeset minuta posle ponoći.

- Pacijent je primljen sa povredom u predelu vrata. Nakon sprovedene dijagnostike i operativnog zbrinjavanja, pacijent je stabilnog stanja smešten na Odeljenje poluintenzivne nege UC, radi nastavka lečenja – navedeno je iz Pi-ar službe UKCV.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".