Srpski vatrogasci stigli su u Sloveniju, gde pomažu u gašenju požara, koji je zahvatio područje te zemlje, prenose Novosti.

Dva helikoptera „Agusta Bell 212“ kapaciteta od po 1,5 tone vode, od danas biće angažovani na gašenju velikog požara u Sloveniji, na Renškom vrhu.

Foto: MUP

 

Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, 13 predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Helikopterske jedinice i Sektora za vanredne situacije, stiglo je u Sloveniju, kako bi pomogli u borbi sa vatrenom stihijom.

Foto: MUP

 

- Uveren sam da će pripadnici MUP-a Srbije Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice dati svoj pun doprinos u borbi protiv vatrene stihije i spasavanju ljudi i njihove imovine, baš kao što su to učinili i prošlog leta u Grčkoj, Makedoniji i našoj bratskoj Republici Srpskoj. Želim još jednom da istaknem da je MUP Srbije na čelu sa ministrom Vulinom ponosan na svoje vatrogasce-spasioce i pripadnike Helikopterske jedinice koji u času nevolje uvek pokažu izuzetnu hrabrost i požrtvovanost- poručio je v. d. načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".