Slučaj pevačice Jelene Marjanović je potresao region. Međutim bivša učesnica "Zvezde Granda" nije jedina poznata ličnost u našoj zemlji koja je život izgubila na najsuroviji mogući način. 

Foto: Printskrin Jutjub

 

 

Jedna od prvih poznatih ličnosti bila je Merlinka, ili Vjeran Miladnović, prva transrodna osoba. On se nije skrivao od javnosti. 2003. godine čekićem. Dvojica osumnječenih su oslobođeni zbog nedostataka dokaza. 

Foto: Printskrin/Jutjub/ Merlinka Festiva

 

Glumac Dragan Maksimović Maksa, jedan od najčuvenijih glumaca svog vremena stradao je kada je izlazio iz kafane u noći između 17. i 18. novembra 2000. godine.

Besni navijači  prvo su maltretirali Maksimovića u lokalu jer su mislili da je Rom, pošto je bio tamnije puti, nagon čega je gazda kafane izbacio siledžije napolje. Ali tu se nisu zaustavili. Oni su ga sačekali na stepeništu na Zelenom vencu i tukli do smrti.

Foto: Jutjub printskrin

 

Glumac, koji je bio astmatičar i dijabetičar i nedavno je operisao kataraktu, pao je u komu i mesecima bio u bolnici, a povredama je podlegao 4. februara 2001. godine.

Tragičnu sudbinu doživeo je košarkaš Partizana Haris Brkić. Kobne noći, nepoznati napadač je 13. decembra 2000. godine, ispred hale Pionir, ispalio dva metka u Harisa Brkića. Sportista je te večeri neđšto ranije izašao iz dvorane jer se se nije osećao najbolje, a vrlo brzo su se sa parkinga začuli pucnji. Košarkaš je povredama podlegao dva dana kasnije, nakon što mu je jedan metak završio u predelu jagodične kosti, a drugi ispod oka.

Foto: Arhiva Novosti

 


Za ovaj čin nikada niko nije odgovarao. Nije bilo osumnjičenih.

Još jedano stravično ubistvo  koje je potreslo javnost bilo je ubistvo najpoplarnije pevačice na Balkanu dvehiljaditih  Ksenije Pajčin. NJu je ubio navodno zbog ljubomore njen dečko Filip Kapisoda koji je kasnije izvršio samoubistvo. 

Foto: Printskrin Instagram/Slika na profilu korisnika xenia_pajcin xenia_pajcin

 

 

BONUS VIDEO: 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".