Podsetimo, mladi Princ DŽordž prvi put je otišao na Vimbldon i to na finale muškog singla, u kome je Novak Đoković savladao Nika Kirjosa i po 21. put u karijeri podigao jedan gend slem trofej.

Bilo je vruće, početak toplotnog talasa u Engleskoj  i majka ga je naterala da se obuče kao mali bankar - u odelo i kravatu. 

Vojvotkinja od Kembridža odvela ga je na "Centralni teren", a da je mališan  nosio polo majicu i šorts i da je otišao da gleda nekog britanskog igrača, sve ovo prošlo bi kao još jedna lepa priča sa najprestižnijeg grend slema...

Foto: Tanjug/AP

 

 

Avaj, Kejt i Vilijam tim izborom navukli su gnev ostrvski medija na sebe iz dva razloga.

Kao prvi, mnogim posmatračima ideja oblačenja DŽordža u odelo i kravatu bila je podsetnik na apsurdne i viktorijanske zahteve koje institucija postavlja deci iz Vindžora. 

A drugi je isplivao nedugo zatim, engleski "San" i "Goker" javljaju da se ispostavilo, da je potencijalno, budući kralj ove zemlje (treći u redu za tron), ljubitelj tenisa i čak ima omiljenog igrača.

Bakingemska palata ipak nije želela da ljudi izveštavaju o tome. Tokom intervjua pred veliko nedeljno finale, neko je pred kamerom pitao princa DŽordža ko želi da osvoji Vimbldon, a on je bez razmišljanja odgovorio „Đoković“!

Foto:Printskrin Jutjub/Sport Klub

 

 

Bakingemska palata je tada zamolila prisutne novinare da ova izjava ne ode u etar.

Povodom svega oglasio se i britanski novinar Sajks i izneo opsežnu analizu događanja, koji nisu bila poznati  javnosti.

- DŽordž je zapravo rekao da navija za Novaka Đokovića pred kamerom, kada je Kejt upoznala DŽordža sa nekim od zvaničnika. Tada, takođe pred kamerom, mališan je delovao veoma zadovoljno što je pozdravio Đokovića posle meča – DŽordž mu je podigao palac i želeo je da razgovara sa Novakom. Rekao sam ranije da mislim da je princ Vilijam obožavatelj Đokovića, dok je Kejt definitivno fan Rodžera Federera. Ima smisla (za mene) da bi DŽordž voleo Novaka, posebno ako DŽordž gleda mečeve sa svojim tatom. Pretpostavljam da ako bi palata pokušala da natera ljude da izostave njegov komentar, to bi bilo iz političkih razloga. Kao, recimo, Novakove antivakserske izjave i stavovi. Ozbiljno sumnjam da bi DŽordž uopšte znao za te stvari, on jednostavno voli sportistu, preneo je novinar.

Imena članova kraljevske porodice krenula su da se "blate" po tabloidima na ostrvu, pa je povodom svega danas morao da reaguje i princ Vilijam, kako bi sprao "ljagu" sa aristokratskog vrha.

- DŽordž je veliki ljubitelj sporta i uživao je, jer je upoznao pobednika turnira Novaka Đokovića. Kejt i Vils misle da je odlazak sa njim na brojne zabavne događaje dobar način da mu izgrade samopouzdanje za javne nastupe" otkriva insajder kraljevske porodice - "Vumns dej".

(Novosti)

BONUS VIDEO:

Narod oduševljeno dočekao izlazak Novaka Đokovića na balkon Starog dvora posle osvajanja Vimbldona

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".