- Ova poseta za nas ima svakako istorijski karakter. Neretko volimo da nešto nazovemo istorijskim, ali sam siguran da će obnova naše saradnje, produbljivanje naših odnosa mnogo toga doneti u budućnosti obema zemljama, i našim narodima - kazao je Vučić je, na zajedničkoj konferenciji za medije, posle ceremonije potpisivanja bilateralnih sporazuma.

On je podsetio da je posle gotovo četiri decenije egipatski predsednik, šef tako velike i prijateljske zemlje došao u Srbiju, te da je posebno od velikog značaja to što je reč o lideru koji je iskreni prijatelj Srbije.

Foto: Jadranka Ilić/Tanjug

 

Vučić je izrazio uverenje da će današnji razgovori biti dodatni impuls u odnosima dve zemlje koji će se videti ne samo na međunarodnoj sceni, kroz međusobnu podršku u međunarodnim institucijama, već i konkretno u ekonomiji i preko brojnih projekata koje će se raditi zajedno.

- Danas ste videli širinu i mnogo oblasti koje smo otvorili u saradnju sa Egiptom. To je tek početak. Dogovorili smo ubrzanu saradnju. Na svim skupovima na kojima smo pozvani prisustvovaće Srbija, i na najbolji mogući način zastupati našu zemlju u Egiptu - rekao je on.

Vučić je izrazio uverenje da će doći do češćih kontakata i poseta.

Posebno se zahvalio predsedniku Egipta što je u Beograd doputovao pravo iz Nemačke, a pre posete Francuskoj.

- Zahvalan što je između te dve najveće evropske zemlje došao u posetu Sbriji, što je za nas posebno poštovanje. I u našoj zemlji to razvija osećaj ponosa i dodatnog poštovanja prema vašoj zemlji - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".