Da biste se pohvalili zdravim tamnim tenom, ne samo da treba da se dobro pazite od sunca već i od proizvoda koje koristite kako biste zaštitili kožu.

Najbolje je da se mažete proverenim proizvodima koji sadrže visok stepen zaštite, a evo šta još može da vam se dogodi ako ne odustanete od "proverenih" domaćih recepata:

Ulje od kantariona

Ulje kantariona koje se dobija iz cvetova istoimene biljke je možda i najgori izbor za sunčanje, to jest tamnjenje. Ono, kako pokazuju istraživanja, može biti kancerogeno i definitivno nije preporučljivo za sunčanje. Razlog tome je što jedan sastojak koji se u njemu nalazi u spoju sa sunčevim zracima može da izazove alergijske reakcije na koži, bez obzira na to što je u pitanju prirodno ulje.

Foto: Profimedia

 

Maslinovo ulje

Ulja koja su namenjena prvenstveno za kuvanje nisu dobra za sunčanje, a to se odnosi i na maslinovo ulje, koje se najčešće koristi da bi se brže dobio tamniji ten.

Foto: Profimedia

 

Ulje od kokosa

Zbog svojih kvaliteta mnogo se koristi, ali s plaže ga treba proterati. Izbeći ćete česte alergijske reakcije i nećete izgoreti ako ga zamenite kremom ili mlekom s visokim zaštitnim faktorom. U suprotnom, čekaju vas muke.

BONUS VIDEO:

 

 

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".