Horoskop otkriva da planeta obilja i sreće - Jupiter 28. jula započinje retrogradnu fazu, odnosno počinje da se kreće unazad. Ovaj aspekt može negativno da se odrazi, jer retrogradni Jupiter povezan je sa zastojem u rastu, odlaganje planova i sumnjivo srećnih okolnosti.

Astrolozi ističu da je Jupiter planeta ekspanzije, podstiče najbolje osobine ličnosti, povećava osećaj za velikodušnost, donosi smeh i radost. On deluje na rast, unapređenja i pobede. Ova planeta je definitnovno najviše povezana sa srećom, ali šta će se promeniti kada započne retrogradni hod?

Foto: Profimedia

 

 

Tokom retrogradnog Jupitera 2022, pozvani smo da zaustavimo rast poslovanja ili pauziramo naše studije, kako bismo sagledali stanje i procenili gde se nalazimo. To se događa iz jendog razloga – moramo shvatiti koje ćemo naredne poteze i korake napraviti.

Ova energija nam neće biti strana i nepotnata jer Jupiter kreće retrogradno otprilike na svakih 9 meseci. Mnoge stvari vas neće iznenaditi, već ćete shvatiti da ovaj period stagniranja može biti važan i poučan za vas.

U 2022. godini Jupiter će biti u znaku Riba, pa astrolozi ističu da razmislite o poslu, sreći, imovini i finansijama. Dan kada se čini da Jupiter stoji na nebu, neposredno pre nego što okrene kurs i krene retrogradno, jeste 28. jul 2022. Jupiter je ovog dana u vatrenom, mladalačkom Ovnu, tako da su osećanja impulsivna, a promene neverovatno brze.

Istog dana očekuje nas i julski mlad Mesec u znaku Lava čija energija simbolizuje novi početak, bolju komunikaciju, srećne prilike. Kada se ponešaju te dve energije, moguće je da ćemo znati na koja vrata treba da pokucamo, odakle da krenemo, šta da promenimo.

Sam period retrogradnog Jupitera, od 28. jula do 23. novembra, može doneti slične okolnosti i lekcije iz perioda kada je Jupiter bio u senci, odnosno od 4. maja do 28. jula. Lekcija kojih se setite mogu biti važne u suočavnaju sa izazovima koji vam predstoje.

Retrogradna faza Jupitera zavrŠiće se 23. novembra 2022, kad planeta obilja kreće direktno. Istog dana nalazimo Sunce, novembarski mlad Mesec, planetu Merkur koja kontroliše komunikaciju i planetu Veneru koja vlada našim ljubavnim životom – i sve to događa se u znaku Strelca.

Foto: Profimedia

 

 

Postretrogradna senka će trajati do Dana zaljubljenih, 2023. godine, dajući nam šansu za preokret. Ako nismo bili uspešni sa prijavom za posao ili novom fitnes rutinom tokom retrogradnog perioda, sada možete ponovo pokušati, iskoristiti prilike i pokrenuti tok dobrih promena.

Jupiter uticaj može biti uzbudljiv i odnosi se na sve što teži da raste i razvija se - od učenja, materijalnoih stvari, do razvoja ljubavnih veza. sada deluje na nas "mračnije“, odnosno može nas naterati da nešto odložimo, pomerimo. Ali na kraju možemo shvatiti da je sve baš trebalo tako i da bude.

Meseci retrogradnog Jupitera 2022. mogu ili usporiti vaš put ka uspehu, ili ga potpuno promeniti, a svakako se savetuje oprez. Budite oprezni da ne napravite grešku, donesete ishitrnu odluku ili usvojite neke loše navike.

Retrogradni Jupiter počinje sa Ovnom, pa je moguće da će vas podstaći da prelazite granice, borite se, gurate svoje uprkos preprekama. Ovo može biti ponekad iscrpljujuće, ali možete naučiti lekciju o strpljenju. Poslednje četiri nedelje retrogradnog Jupitera 2022, planeta prelazi u Ribe. Ne samo da su Ribe mirnije i strpljivije i prihvataju od Ovna, već je u tradicionalnoj astrologiji Jupiter bio vladar znaka Riba. U Ribama se Jupiter oseća kao kod kuće i taa možete shvatiti zašto su se neki izazovi dogodili, šta se promenilo, koliko toga ste naučili.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".