On je napomenuo da se Nemačka nalazi u krizi zbog nedostatka energenata i zavisnosti Berlina od Rusije.

- Odigrava se prava drama i traže se odgovorni za katastrofalnu odluku od pre deset godina da se odustane od nuklearne energije, zbog čega je Nemačka postala potpuno zavisna od Rusije. Reputacija Angele Merkel sada je pocepana u komadiće, a dve trećine birača osuđuje Olafa Šolca zbog neuspeha da obezbedi energetsku bezbednost - napisao je DŽonson.

Prema njegovim rečima, aktuelni kancelar, pored grešaka u energetskom sektoru, nije dovoljno čvrst ni po pitanjima spoljne politike.

DŽonson tvrdi da je Šolc, pokušavajući da se dodvori i NATO-u i Rusiji, napustio Ukrajinu i da joj ne pruža praktično nikakvu pomoć, što umanjuje kredibilitet Berlina, dok su nemački ekonomski i energetski problemi doveli do toga da se sve više Nemaca protivi agresivnim merama protiv Moskve, a javna podrška Kijevu u Nemačkoj slabi.

Foto: Profimedia

 

- Ili će Berlin doživeti ogroman neuspeh, praćen raspadom vladajuće koalicije, ili će kapitulirati pred Putinom. Šolc i njegove kolege su se prošle nedelje radovali padu Borisa DŽonsona. Ali nemački kancelar bi se mogao suočiti sa istim košmarnim scenarijem, a njegovo likovanje može biti kratkog veka - napisao je DŽonson.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, 25. marta Oružane snage Ruske Federacije su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj u ruskom vojnom resoru sada je oslobođenje Donbasa, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Zajedno sa ruskom vojskom u regionu deluju jedinice DNR i LNR.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".