Ko je Ivana Tramp?

Ivana Tramp je bila bivša manekenka i bivša supruga predsednika  Donalda Trampa .Ona i Tramp bili su deo društvene elite NJujorka tokom 1980-ih. NJih dvoje su se rastali 1990. i Ivana je dobila nagodbu od 20 miliona dolara za razvod. Kasnije je objavila „Najbolje tek dolazi: suočavanje sa razvodom i ponovno uživanje u životu“ . 

Rani život

Ivana je rođena kao Ivana Mari Zelničkova 20. februara 1949. godine u Gotvaldovu (sada Zlin), Čehoslovačka (danas Češka). NJeni atletski talenti su se pojavili u ranoj mladosti. Ivana je počela da se bavi takmičarskim skijanjem sa šest godina. Sa 12 godina ušla je u nacionalni program obuke.

U tinejdžerskim godinama Ivana se takmičila na turnirima širom Evrope. Godine 1967. postala je student Karlovog univerziteta u Pragu. Ivana je nastavila da skija tokom koledža i izjavila je da je izabrana kao zamenica za skijaški tim svoje zemlje za Olimpijske igre 1972; međutim, njena izjava je dovedena u pitanje zbog njene legitimnosti. Otprilike u to vreme udala se za svog prvog muža, austrijskog skijaša Alfreda Vinklmajra. NJihova zajednica je trajala samo nekoliko godina.

Na kraju emigrirajući u Kanadu, Ivana je provela neko vreme radeći kao instruktor skijanja pre nego što je započela karijeru modela 1970-ih. NJen rad ju je na kraju doveo u NJujork 1976. Tokom svog boravka tamo, upoznala je potencijalnog mogula za nekretnine Trampa.

Foto: Profimedia

 

Brak sa Donaldom Trampom

Nakon burnog udvaranja, Ivana se udala za Trampa 1977. Par je imao troje dece, Donalda mlađeg , Ivanku i Erika . Postala je redovna na elitnoj njujorškoj društvenoj sceni tokom 1980-ih. Ivana je takođe radila u kompaniji svog supruga, služeći kao konsultant za dizajn enterijera na nekoliko njegovih projekata visokog profila, uključujući Tramp toranj u NJujorku i Tramp Plaza hotel i kazino u Atlantik Sitiju. Takođe je dugi niz godina obavljala izvršne funkcije u hotelu Plaza u NJujorku i Trampovom zamku i kazinu.

Iako je očigledno bila prednost za njegov posao, Ivana je imala burnu vezu sa svojim mužem. Trampovo visoko profilisano političko sklapanje dogovora i entuzijastična samopromocija držali su njihov brak u očima javnosti. Ivana se od svog supruga rastala 1990. godine usred glasina o njegovoj aferi sa Marlom Mejpls . Nakon dugotrajnog brakorazvodnog postupka, Ivana je dobila nagodbu od 20 miliona dolara. Ova brojka je bila izuzetna jer je Trampovo carstvo nekretnina u to vreme bilo na ivici bankrota.

Foto: Profimedia

 

Poslednjih godina

Nakon razvoda, Ivana je počela da se iznova osmišljava. Napisala je dva romana, Samo za ljubav i Slobodno da volim , početkom 1990-ih. Ivana je podelila i svoja životna iskustva u uspešnoj knjizi za samopomoć „Najbolje tek dolazi: suočavanje sa razvodom i ponovno uživanje u životu“ (1995). U svojoj knjizi, ona je savetovala razvedene žene da „nađu sebi sjajno poravnanje—i pre nego što to učinite, odnesite njegov novčanik čistačici“. Iste godine Ivana se udala za bogatog italijanskog biznismena Rikarda Macukelija. Par je izdržao samo dve godine pre nego što se razveo 1997.

Krajem 1990-ih Ivana je stvorila sopstvenu modnu kompaniju Ivana Haute Couture koja se bavila proizvodnjom odeće, mirisa i nakita. Takođe je pokrenula drugu kompaniju pod nazivom Ivana Inc. da bi se bavila njenim javnim nastupima i drugim radom u medijima, navodi se na njenom zvaničnom sajtu. 

U aprilu 2008. Ivana se udala za Rosana Rubikondija. Ivana (59) i Rubikondi (36) izlazili su šest godina pre nego što su se venčali na raskošnoj ceremoniji na imanju Donalda Trampa u Palm Biču na Floridi. Ali ovo četvrto putovanje niz prolaz ubrzo se pokazalo kao još jedna kratka zajednica. Ona je objavila njihov raskid tog decembra. Za razlaz je okrivila par koji želi da živi u različitim gradovima.

Ivana se vratila na rijaliti televiziju 2010. godine kao takmičarka engleskog Velikog brata slavnih . Sledeće godine je pokrenula novi poduhvat — liniju vina. Ivana Tramp umrla je 14. jula 2022. nakon srčanog zastoja.

(Biography.com)

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".