Ove biljke možete posaditi u saksije na balkonu ili u praznom  dvorštnom prostoru ili žardinjerama.  Iako vole vrućinu i važe za ''kraljice preživljavanja'' potrebno ih je zalivati tokom leta. 

Angelonia

Angelonu karakterišu svetli klasovi ružičastih, ljubičastih ili belih cvetova traju celu letnju sezonu. Angelonia se takođe naziva letnji zmaj. Ako se odlučite da ih posadite u vrt ili saksije, nećete se pokajati.  

Foto: Profimedia

 

Neven

Neven je jednogodišnja biljka i vrlo su izdržljivi. Verovatno su bili omiljeni u vrtu vaših baka. Karakteriše ih ekstremna žilavost, pa će podneti veliku vrućinu i cvetati sve do jakog mraza. Dolaze u svetlo-narančastim, žutim, krem i šarenim vrstama.

Foto: Profimedia

 

Petunija

Ovaj starinski favorit, cvet koji daje boju vrtu ili balkonu tokom cele letnje sezone. Petunije izgledaju posebno lepo u visećim žardinjerama i prozorskim "kutijama".

Foto: Profimedia

 

Ehinacea

Ehinacea cveta u svim nijansama duge. Ehinacea je biljka koja privlači oprašivače, a semenke će pticama pružiti zimsku hranu.

Foto: Profimedia

 

Calibračoa

Ovo su ''sestre'' petunijama ali se razlikuju. Za najbolji efekat posadi Calibraču u saksije ili žardinjere. Boje su neverovatne!

Foto: Profimedia

 

Kaladijum

Biljka koja je primamljiva srcolikim oblikom sa mrljama ružičaste, zelene i bele boje zove se kaladijum i može preživeti zime, a u toploj klimi ili ih možeš posaditi i držati u zatvorenom prostoru kao sobnu biljku preko zime u hladnim klimama, ali je važno znati da ukoliko imate ljubimce da morate voditi računa da ne dođu u kontakt sa ovom biljkom jer može biti opasna po njih. 

Foto: Profimedia

 

(24 sata.hr)

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".