Pevač  je trebao da organizuje koncertu u Nikšiću, povodom obeležavanja Dana državnosti. Međutim, morao je da ga otkaže jer je njegov tim doživeo uvrede i indirektne pretnje.

Na društvenim mrežama je pokrenuta kampanja gde su samozvane patriote pevača Sergeja Ćetkovića nazivale "ćetaljem" i optuživale da se "prodao".

 

 

Opština Nikšić potvrdila je informaciju da je koncert Sergeja Ćetkovića koji je planiran za proslavu Dana državnosti 13. jula, otkazan zbog, kako je saopšteno iz Kabineta predsednika opštine, “neformalnog obaveštenja” da je Ćetković na društvenim mrežama pretrpeo “niz uvreda i pretnji od strane struktura koje su prošle nedelje protestovale pred Vladom", prenose Vijesti.

Cilj je bio prirediti drugim sugrađanima i turistima i drugih država  jedno nezaboravno veče sa hit zvezdom iz Crne Gore.  

Foto: D. Milovanović

 

 

- Taj polusvet je u svojoj mržnji otišao toliko daleko da je pevaču zamerio što se preko svoje zvanične Instagram stranice oprostio od pokojnog mitropolita Amfilohija kada se ovaj upokojio. Slične aktivnosti ove ekstremističke i mržnjom ostrašćene grupe su pokušale sprovesti i prilikom gostovanja najvećeg živog pesnika sa ovih prostora Matije Bećkovića zimus u Nikšiću ali se Bećković nije pokolebao - piše između ostalog u saopštenju.

Honorar predviđen za pevače, biće uplaćen za lečenje Nikšićana Boža Janjuševića, prema odluci opštine. 

U saopštenju stoji i sledeći zaključak - ne znači da ćemo zaboraviti uvrede i prijetnje Sergeju Ćetkoviću samo zato što je trebalo da peva građanima Nikšića.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".