Neočekivani potez pevačice Ane Nikolić ukazuje na to da nije digla ruke od pesme koja je u vlasništvu Milice Pavlović i da putem digitalnih platformi želi da zaradi novac.

Ana je nakon objavljivanja demo-snimka numere "Provereno" na Jutjubu, isti objavila na jednoj digitalnoj muzičkoj platformi čime je opet narušila autorska prava tvoraca pesme Dejana Kostića i Dragana Brajovića Braje.

Foto: N. Skenderija

 

Kako pesmu nije platila i zvanično objavila, saga oko ovog nezapamćenog ponašanja na šou-biznis sceni se nastavlja.

Petar Boračev, predstavnik digitalnog distributera u regionu "KVZ mjuzik", objašnjava pod kojim uslovima je moguće objaviti sadržaj na muzičkim digitalnim platformama.

Foto: V. Danilov

 

- Izvođač ne može sam da postavi pesmu na bilo kojoj digitalnoj platformi kao što to može da uradi na Jutjubu - počinje Boračev, i dodaje:

- U ovom slučaju ide se preko digitalnog distributera, pa je izvođač u ovom slučaju dao materijal nekom digitalnom distributeru i rekao da želi da pesma bude objavljena, ali je izvršio povredu autorskih prava. Firma ili lice koje je demo-snimak dostavilo digitalnom distributeru je realno zloupotrebilo autorska prava. Sada može da se očekuje da će autori pesme reagovati i prijaviti povredu prava „Dizeru“ na kojem se pesma nalazi, pa će demo-verzija verovatno ubrzo biti skinuta -objasnio je Petar Boračev.

BONUS GALERIJA: Konstrakta tokom takmičenja - Beovizija i Evrovizija

(Alo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".