Novak Đoković osvojio je juče svoju sedmu titulu na Vimbldonu i 21. grend slem u karijeri pobedivši australijskog tenisera Nika Kirjosa sa 3:1 (4:6, 6:3, 6:4, 7:6) u setovima.

Posle nešto lošijeg starta i izgubljenog prvog seta, Đoković je uspeo da se vrati u meč i potpuno ga preokrene u svoju korist. 

Ovom titulom, Đoković se izjednačio sa svojim idolom, Pitom Samprasom, ali i Vilijemom Renšouom.

Foto: Tanjug/AP

 

Iako je poznato da engleska publika nije naročito naklonjena prema najboljem srpskom teniseru, pojavio se zanimljiv video snimak koji pokazuje da pojedini članovi kraljevske porodice ipak favorizuju Novaka. 

Naime, na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi da princ DŽordž, najstarije dete vojvode i vojvotkinje od Kembridža, navija za Đokovića.

Na pitanje ko bi voleo da pobedi, mladi plemić odgovara da bi želeo da to bude Đoković. 

I želja mu se ostvarila. 

Nakon osvajanja nove titule na Vimbldonu, Đoković se družio sa britanskom kraljevskom porodicom i tom prilikom je upoznao mladog princa kojem je dozvolio da drži pehar namenjen šampionu. 

Novak Đoković pita princa DŽordža da li želi da drži trofej Vimbldona. Čim njegov sin stavi ruke na trofej, princ Vilijam upozorava: „Nemojte ga ispustiti.

Inače, princ DŽordž od Kembridža ove godine je prvi put prisustvovao Vimbldonu, a njegov otac je i javno rekao da ovaj osmogodišnjak navija za Đokovića i da želi da Novak osvoji turnir. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".