Jelena Đoković, supruga najboljeg tenisera na svetu, Novaka Đokovića, na društvenim mrežema podelila je važnu poruku.

Ona je na Instagramu objavila fotografiju kojom je, kako je i napisala, privukla pažnju, a zatim preporučila doktumentarni film o roditeljima i deci, sa akcentom na dečiju bezbednost na mrežama.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

 

 

– Društvene mreže i smart telefoni i tableti su jako opasni za našu decu. Ne samo za razvoj njihovog mozga već i njihovu bezbednost – poručila je Jelena, pa apelovala sve da pogledaju dokumentarni film sa tom temom.

– Kada budete pogledali ovaj film, imaćete priliku da vidite i roditelje i decu kako se osvrću na različite probleme i potpuno otvoreno pričaju o svojoj svakodnevnici. Deca provedu minimum 7 sati na telefonima i prebacuju s jedne na drugu aplikaciju – napisala je Đokovićeva supruga.

– Dosada = telefon. Društvene mreže = napadanje, osude, kritike, pozivi na samoubistva ili s**s. Jedna od ovih porodica u filmu je izgubila svog člana – izvršio je samoubistvo nakon maltretiranja svojih vršnjaka sa samo 10 godina – poručila je ona.

– Ovo su teme o kojima mora učestalo da se priča i aktivno traži rešenje. Molim vas pogledajte i hajde zajedno da diskutujemo – zaključila je Jelena.