Reč je čuvenom britansko američkom glumcu, Entoni Hopkinsu, koga smo zapamtili po ulozi u filmu ''Kad jaganjci utihnu'' Hanibala Lektora.Od tada, pa do današnjeg dana, nijedan glumac nije zauzeo titulu najbolje odglumljenog negativca svih vremena.

Za odigranu ulogu u ovom filmu dobio je najprestižniju nagradu ''Oskar'' za najboljeg muškog glumca. DŽodi Foster, koja je zajedno igrala u filmu sa njim,takođe je nagrađena ''Oskarom'' za najbolju žensku ulogu, a ni film nije izaša iz trke za brojnim nagradama.

Američki filmski institut proglasio je lik Lektora najvećim filmskim zlikovcem svih vremena. Hopkins je ovu ulogu Lektora reprizirao 2001. godine u filmu ''Hanibal'', a zatim i godinu dana kasnije u projetku ''Crveni zmaj''.

 

 

Entoni iza sebe ima tri braka, prvi put se oženio 1968. Penelopom Barker. Brak se nije završio slavno, pošto  je Hopkins nakon samo nekoliko meseci,  stavio karijeru na prvo mesto ispred surpuge i počeo da se opija. Bez obzira na to što su dobili ćerku Ebigej, par se razveo, a nedavno je isplivalo u javnost da Entnoni sa ćerkom ne razgovara već 20 godina.

 

 

Drugi put se oženio slavnom glumcu DŽenifer Lejton sa kojom se venčao 1973. godine. NJih dvoje su u braku ostali do 2002. godine. Nakon razovda, Hopkins je bio u depresiji, a utehu je našao u narednoj supruzi.

Naredne godine se oženio sa Stelom Ajrojavom za koju je izjavio da je nešto najbolje što mu se dogodilo u životu. Stela mu je pomogla da se izvuče iz depresije i par se i dalje nalazi u srećnom braku.

Nedavno je Hopkins na Instagramu objavio svoju sliku iz detinjstva koja je oduševila mnogobrojne fanove. Niko nije moga ni da pretpostavi da će ovaj mladi dečak postati najveći ''zlikovac'' u istoriji filmografije. 

(Najžena)

BONUS GALERIJA: Snimanje filma ''Južni vetar''

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".