Nemački list "Špigel" navodi da je predsednik Nemačke bio jako ljut nakon što je obavešten da je njegov kolega predsednik Ukrajine otkazao njegovu posetu Kijevu. Usledila je hitna diplomatska akcija i ugovoren je telefonski razgovor između Štajnmajera i Zelenskog.

Prema navodima ovog lista, predsednik Zelenski je najpre izrazio žaljenje zbog otkazivanja posete i ceo incident je nazvao "velikim nesporazumom". Odmah nakon toga je pozvao Štajnmajera da poseti Kijev 8. maja, ali taj datum nije odgovarao nemačkom predsedniku. Nemački list je navodno saznao kako je izgledao telefonski razgovor predsednika Nemačke i predsednika Ukrajine.

Foto: Profimedia

 

Kada je Zelenski izjavio da ne zna ništa o ovom incidentu, Štajnmajer se navodno razbesneo. Pred očima mu je bila sva njihova međusobna prepiska, kao i drugi dokumenti važni za njihove razgovore. U naletu besa, Štajnmajer je odbrusio Zelenskom:‘Molim vas, sačuvajte i sebe i mene da sada sve ovo čitate".

Nakon toga je isto pitanje postavio još dva puta, a pošto odgovora sa druge strane nije bilo, nemački predsednik je odustao i rekao da zatvaraju tu temu.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".