AMERIČKI glumac Toni Siriko, najpoznatiji po ulozi u seriji "Sopranovi", preminuo je juče u 80. godini života.

Siriko je najprepoznatljiviji po ulozi Polija Gvaltijerija, zvanog "Poli Volnats", jednog od poručnika porodice Soprano.

On je na savršeni način odglumio prostog i pomalo nestabilnog mafijaša, kog je publika obožavala zbog duhovitih opaski.

"Ličnost veća od života i na ekranu i izvan ekrana. Mnogo ćeš mi nedostajati, prijatelju", napisao je njegov kolega iz serije Stiven Van Zandt na Tviteru.

Toni Siriko je amerikanac italijanskog porekla rođen 29. jula 1942. u Bruklinu, u NJujorku.

Foto: printskrin Jutjub/HBO Max

 

 

U mladosti je često imao problema sa zakonom, a prvi put je uhapšen kada je imao sedam godina zbog krađe sitnine u prodavnici.

Šezdesetih godina je povezivan sa mafijom, i bio je poznat pod nadimkom "DŽunior".

Hapšen je ukupno dvadeset osam puta, a dva puta je i osuđen, prvi put zbog ilegalnog nošenja vatrenog oružja, a drugi put zbog učestvovanja u oružanoj pljački.

Interesovanje za glumu je pokazao za vreme služenja druge zatvorske kazne u zatvoru "Sing Sing", tačnije kada je zatvor posetila putujuća grupa glumaca pod nazivom "Pozorište Zaboravljenih" koju su uglavnom činili bivši robijaši.

Svoju prvu ulogu je ostvario u filmu "Ludi DŽo" 1974. godine. U toku glumačke karijere pojavio se u više filmova koji su imali uspeha kako kod kritičara, tako i po zaradama, među kojima su "Mrtvi predsednici" iz 1987. i "Dobri momci" iz 1990. godine.

(Novosti)

BONUS VIDEO

 

 
 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".