Naime, kamera koja je bila pričvršćena za letelicu snimila je prinudno sletanje 3. jula oko 11.45 sati po lokalnom vremenu, izvestila je kancelarija šerifa lokalnog okruga.

Prema lokalnim medijima, u prinudnom sletanju nije bilo povređenih.

Pilot aviona je rekao da je prinudno sletanje bilo povezano sa otkazom motora i da je njegov tast bio u avionu u to vreme, kada su razgledali kupljeno imanje u blizini jezera Fontana.

- Počeo sam da prolazim kroz svoju kontrolnu listu i uspeo sam da nateram letelicu da se ponovo pokrene i da malo leti, ali ona bi letela samo 3 do 5 sekundi, a onda bi se vratila i ponovo ugasila i počela da ponire, rekao je pilot Vincent Fraser za VMIA.

Avio je morao da izbegne saobraćaj na autoputu i ​​izbegava automobile koji idu u oba smera kako bi obezbedio bezbedno sletanje.

 

 

- Milošću Božjom, pogledao sam nalevo, a ranije to nisi mogao da vidiš, jer, znaš, sve su to doline i planine, ali postoji put – taj put na koji sam sleteo baš tamo, savršeno postrojili - rekao je Frejzer za VMIA.

Vlastima je prvi put prijavljeno prinudno sletanje kao avionska nesreća Zastrašujuće iskustvo došlo je skoro godinu dana nakon što je muškarac sa Floride dobio dozvolu privatnog pilota u oktobru. Frejzer takođe ima manje od 100 sati letačkog iskustva.

U trenutku prinudnog sletanja, vlasti su saopštile da su prvobitno primile 911 poziva od vozača koji su prijavili avionsku nesreću.

- Poziv je usledio kao avionska nesreća, tako da smo veoma zahvalni što nije, jer bi okolnosti bile sasvim drugačije - rekao je šerif okruga Svain Curtis Cochran za The Smoki Mountains Times.

On je dodao da je "pilot spustio avion u nadolazećem saobraćaju tik iznad dalekovoda i da je dolazio jedan automobil".

Državna patrola autoputa Severne Karoline trenutno istražuje incident, rekao je policajac.

BONUS VIDEO: