- Kada su napustili Lisičansk, ostavili su mnogo opreme (ukrajinsko vojno osoblje. - Ed.). Ostala je cela oprema duž čitavog grada, u glavnoj ulici stoji neoštećena "osa" (PVO sistem), malo dalje napušten tenk. Ima, naravno, i oštećene - rekao je vojnik LNR.

Prema njegovim rečima, samo je njegova jedinica "zarobila" nekoliko tenkova. On je pojasnio da je veliki broj ukrajinske tehnike ostao na periferiji Lisičanska.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je ranije najavio oslobađanje Luganske Narodne Republike.

Kao rezultat uspešnih vojnih operacija, Oružane snage Rusije su zajedno sa jedinicama Narodne milicije LNR uspostavile punu kontrolu nad Lisičanskom, poslednjim gradom u republici u kojem su se nalazile Oružane snage Ukrajine, i nekoliko obližnjih naselja, od kojih su najveće Belogorovka, Novodružesk, Malorjazancevo i Bela Gora, prenose "RIA Novosti".

Kako se dalje navodi, napuštajući grad, Ukrajinci su digli u vazduh i uništili neke od važnih administrativnih zgrada, uključujući gradsku opštinu. Dopisnik RIA Novosti javio je da su vojne snage, ušavši u grad, istakle zastavu pobede na porušenoj upravnoj zgradi. Pre toga, trupe Rusije i LNR oslobodile su još jedan veliki grad republike - Severodonjeck, u kome se nalazi hemijska fabrika Azot.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".