Tako bar glasi informacija novinara britanskog "Tajmsa", Stjuarta Frejzera.

On je obelodanio da se španski as povukao s vimbldonskog turnira, usled povrede koju je zadobio u četvrtfinalu.

Podsetimo, Nadal je zatražio medicinsku pomoć tokom četvrtfinalnog dvoboja sa Tejlorom Fricom, a onda uspeo da i pored problema, posle pet setova velike borbe, pobedi.

Međutim, u iščekivanju polufinalnog okršaja sa sve boljim Nikom Kirjosom, Rafa je saznao da je došlo do pucanja mišića. To je, po svoj prilici, i uslovilo povlačenje Španca, pa će Australijanac automatski proći u finale.

Ugledni španski list "Marka" je ranije tokom dana ovo obelodanio o Rafi:

- Veoma se iščekuje kako će proteći poslednji trening Rafaela Nadala pred sutrašnje polufinale (Vimbldona) protiv Nika Kirjosa. Španski teniser, koji je celu nedelju proveo bez vežbanja servisa, odradiće probni trening pod nadzorom trenera Marka Lopeza.

 

 

Šampion koji je 22 puta podizao pehare grend slem turnira imao je jak bol u abdominalnom delu tela tokom prvog seta četvrtfinalnog dvoboja sa Tejlorom Fricom i zbog toga je jutros podvrgnut detaljnim testiranjima.

Prema saznanjima do kojih je došla Marka, Nadalu je pukao jedan od trbušnih mišića, ta pukotina je sedam milimetara duga, ali on želi da proba da igra u polufinalu.

Ovo ne bi bio prvi put da igra u takvim okolnostima. Na Ju-Es openu 2009. imao je dva centimetra rupturu mišića, ali je rešio da zaigra u polufinalu protiv Huana Martina del Potra i čak uspeo da završi taj meč - piše današnja "Marka", ali, na žalost španskih, i svih drugih Rafinih navijača, Nadal nije uspeo da se oporavi od ovoga što ga je sada zadesilo.

(Novosti)

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".