- Premijer je danas popodne razgovarao sa predsednikom Zelenskim i ponovio stalnu podršku Ujedinjenog Kraljevstva Ukrajini. Premijer je ukazao na nepokolebljivu britansku podršku narodu Ukrajine i rekao da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti da pruža suštinsku odbrambenu pomoć sve dugo po potrebi - navodi se u saopštenju britanske vlade.

DŽonson je dodao da će Velika Britanija raditi sa svojim partnerima u narednim nedeljama na „okončanju blokade žitarica“.

- DŽonson je zahvalio predsedniku Zelenskom za sve što čini za slobodu, za prijateljstvo i dobrotu ukrajinskog naroda, a predsednik Zelenski je zahvalio britanskom premijeru na odlučnim akcijama u Ukrajini i rekao da je ukrajinski narod zahvalan za napore Velike Britanije - navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, DŽonson je ovaj telefonski poziv završio pohvalama za Zelenskog, kojeg je nazvao „svima omiljenim herojem“, prenosi TASS.

Podsetimo, DŽonson je najavio ostavku na mesto lidera vladajuće Konzervativne partije. On je najavio i da će prestati da bude premijer čim bude izabran novi lider konzervativaca. 

Reakcije iz Moskve na ostavku DŽonsona

Na ostavku na mestu lidera vladajuće partije u Velikoj Britaniji reagovali su i ruski zvaničnici. 

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev istakao je da je ostavka logičan rezultat britanske arogancije i osrednje politike.

Pored toga, Medvedev je naglasio da odlaze prijatelji Kijeva i da očekuje nove ostavke. 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov istakao da je DŽonson ne voli Ruse pa da ni Rusi ne vole njega. 

Čini se da je najoštrija bila Marija Zaharova koja je u svom stilu istakla da DŽonson napušta brod koji tone. 

BONUS GALERIJA: Poseta evropskih zvaničnika ratom zahvaćenoj Ukrajini

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".