Svet stripa nezapamćeno je pogođen tragičnim vestima o smrti autora poznate mange i anime Ju-Gi-Oh, Kazukija Takahašija, koji je imao šezdeset godina.

Kazukijevo beživotno telo pronađeno je u sredu tokom jutra 300 metara od obale grada Nago u Okinavi u opremi za ronjenje.

Tokom pregleda na telu, istražitelji su utvrdili da ima povrede na stomaku i donjem delu tela, koje su po svemu sudeći posledice ugriza ajkule, prenose strani mediji.

Foto: Profimedia

 

Da je preminuo, otkrilo se tek kada je kompanija od koje je iznajmio automobil kontaktirala sa policijom jer nisu mogli da stupe u kontakt sa njima, nakon što je otputovao u Okinavu.

Takahaši je tamo otišao sam, a šta je radio u ronilačkom odelu i u kom momentu i na koji način tačno je nastradao, ostaje zadatak za istražitelje da otkriju.

Kazuki je svoju karijeru započeo 1982. sa stripom Tokio no Taka, nastavio je da se bavi mangom, a onda je kreirao Ju-Gi-Oh, mangu koja je pretvorena u animu, koja je kasnije dobila i svoju društveni igru, kojom su širom sveta bili "zaraženi" i mladi i odrasli.

 

 

Čuvena igra karata Ju-Gi-Oh, bila je najprodavanije igra ove vrste na svetu, budući da je prodato više od 25 milijardi ovih kompleta širom sveta.

Igra karata poznata kao - Duel čudovišta, bila je neverovatno popularna, a temeljila se na suprotstavljanju drugom igraču uz pomoć fantastičnih čudovišta i njihovih napada. Ono što je interesantno da je Kazuki upravo kroz Ju-Gi-Oh dizajnirao nekoliko čudovišta koja su se temeljila na ajkulama, pa su se igrači tako borili napadima ovih bića nazvanih - Duboka ajkula, dupla ajkula, Ajkula Cezar, Sferna ajkula, Bahamut ajkula, Abis ajkula...

Foto: Profimedia

 

Ovu društvenu igru, kao i animu, pratio je glas o tome da je puna satanističkih simbola, što je izazvalo opštu histeriju javnosti, budući da su roditelji branili svojoj deci omiljenu kartašku igru, kao i crtani. Međutim, ubzo su se glasine o štetnom uticaju ove franšize utišale.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".