Prema saznanjima novinara ''Kurira'', Nikolina Pišek želi da joj se vrati slika čuvenog hrvatskog slikara Vlahe Bukovca čije je ime postalo poznato tokom 19. i 20. veka. Sliku je Nikolina poklonila posle venčanja u Monte Karlu suprugu istoričaru umetnosti Vidoju Ristoviću. Za tu sliku manjeg formata na kome je prikazan ženski akt, Nikolina je izdvojila 30.000 evra na licitaciji u Zagrebu. Vidoje se oduševio poklonom, pa je sliku odneo u zajednički stan na Vračaru. Sada je nastala prava drama, jer Miša Grof ne dozvoljava da Nikolina uzme sliku pošto je podseća na supruga.  

- Miša Grof je doslovno prisvojio sve vrednosti i umetnine iz stana na Vračaru. On nije hteo ni da čuje da vrati Nikolini tu Bukovčevu sliku, za koju ona tvrdi da na nju kao udovica ima prava. On joj je rekao da na ovu sliku može da zaboravi, te da ona pripada njegovom sinu, jer ju je ona kupila od njihovih para, a ne svojih. Nikolina nije htela da se raspravlja, pa će pravdu morati da potraži na sudu, kao što je već i najavila - završava naš izvor.

Foto: Printskrin/Instagram/vidojeristovic

 

Pred samu smrt Vidoja, Nikolina je za hrvatske medije priznala da je kupila sliku Vlahe Bukovca.

- Bukovca konkretno jako volim. Čak sam i pre jedno osam ili devet godina kupila jednu sliku svom mužu. U pitanju je jedan mali format - ženski akt. Mislim da se zove "Poljubac". Pronašla sam ga ovde i zaljubila se u nju. A posebno moj suprug, koji je još veći ljubitelj tog autora nego ja - izkjavila je tada Nikolina, ne znajući kakva će je zadeseti tragedija. 

BONUS GALERIJA: Pevač Dino Dvornik

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".