Devojka iz Velike Britanije umrla je nakon što je razvila smrtonosnu infekciju od uboda komarca, prenose britanski mediji. Orijana Peper (21) je bila na obuci za pilota kompanije "Izidžet" u Belgiji u julu prošle godine, kada ju je komarac ujeo za čelo.

Orijani je mesto uboda, tik iznad desne obrve, odmah oteklo. Dečko ju je odveo u bolnicu plašeći se infekcije ili alergije, ali su joj tamo samo dali antibiotike i poslali je kući.

Orijana i njen dečko upoznali su se u Feniksu na obuci za pilote, pa su potom zajedno premešteni u Antverp u Belgiji. On je sudu ispričao da su ih komarci oboje više puta ujedali tokom dva meseca koliko su živeli u Antverpu. Nikada nijedno od njih nije dobilo alergijsku reakciju niti infekciju.

- Lokalci su nam rekli da su komarci normalna pojava u maju i junu, ali je Orijanu počelo da boli čelo, sve je bilo crveno i otečeno i dobila je i jake bolove u leđima. Ali lekari su joj samo rekli da uzme antibiotike i poslali je kući - rekao je njen dečko. Orijana je upala u delirijum, nije mogla da govori kako treba, i potom je izgubila svest, pa je prebačena u bolnicu gde je umrla tri dana kasnije.

Izveštaj patologa pokazao je da je devojka, koja je sanjala da bude pilot, umrla od ozbiljne infekcije nakon uboda komarca. Orijana je dobila sepsu koja se proširila na mozak i izazvala emboliju koja ju je ubila. Pročitajte koji su simptomi sepse, infekcije koja može da izazove tešku kliničku sliku pa i smrt, u najtežim slučajevima.

- Nikada nisam imao ovakav slučaj. Neverovatna tragedija za mladu damu koja je pred sobom imala ceo život i blistavu karijeru - rekao je patolog Najdžel Parsli.

(Mondo)

BONUS VIDEO

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".