Ruske snage se sada verovatno nalaze oko 16 km severno od Slavjanska, navodi se u najnovijem izveštaju britanske obaveštajne službe.


Postoji realna mogućnost da će bitka za Slavjansk biti sledeća ključna tačka u borbi za Donbas, dok Rusija nastavlja da konsoliduje svoju kontrolu nad Lisičanskom i Luganskom, dodaje se u izveštaju.

Na severu, Moskva je usmerila većinu preostalih raspoloživih jedinica iz istočne i zapadne grupe snaga na nastavak ofanzive u pravcu Izjuma, gde su tokom prošle nedelje, ruske snage najverovatnije napredovale do još pet kilometara suočene sa izuzetno odlučnim ukrajinskim otporom, navodi se u saopštenju britanskog ministarstva, prenosi Gardijan.

Najmanje dve osobe su poginule, a sedam je povređeno kada su ruske snage granatirale Slavjansk u regionu Donjecka, saopštio je u utorak načelnik ukrajinske donjecke regionalne vojne administracije Pavlo Kirilenko, preneo je CNN.

„Rusi ponovo namerno napadaju mesta na kojima su okupljaju civili. Ovo je čisti terorizam“, napisao je Kirilenko u Telegramu, uz poziv stanovništvu da se evakuiše.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".