Bez obzira na svu umetničku slobodu reditelja, mnogi zameraju što se nije više oslanjao na stvarne detalje i konsultovao se s ljudima koji ih se sećaju.

Foto: ATA images

 

 

 Jedna od njih je i Olivera Katarina, koja je izazvala pometnju na Instagramu, kada je pokazala fotografiju nastalu 1972. na svadbi Tome Zdravkovića s njegovom drugom suprugom Nadom Radanović, gde je kumovala, ali i pevala. Nadin lik u filmu tumači Milena Radulović, a Tomina kuma Olivera Katarina se iznenadila što se njen lik uopšte i ne pominje u Tominoj životnoj priči, prenetoj na filmsko platno.

Foto: Arhiv Novosti

 

 

- Niko iz ekipe filma "Toma" me nije zvao ni za film, a ni za premijeru kad je bila. Čudno mi je to od Bjelogrlića. Volela bih da odgledam film, čula sam da su dobre reakcije - rekla je za Srpski telegraf glumica i pevačica koju mnogi pamte i kao "jedinu ženu pred kojom je klečao Salvador Dali" nakon njenog koncerta u Parizu, budući da je bio oduševljen njenom lepotom i glasom, te se prisetila kako je došlo do kumstva između nje i pokojnog Zdravkovića:

Foto: Petar Milošević

 

 

- Ja sam tada letovala na Ostrvu cvijeća, to je Miholjska prevlaka kod Tivta, jedno od najlepših mesta na Crnogorskom primorju. Leta 1972. slučajno sam srela Tomu, koji je tih dana upoznao lepoticu Nadu i nisu mnogo čekali sa venčanjem. Slučajnost je bila da se sretnemo tu, a kako je naprasno odlučio da se ženi, pitao je mene da mu budem kuma, što sam oduševljeno prihvatila. Nemojte mi zameriti, ali se ne sećam jasno detalja s proslave. Imam fotografiju koja mi je ostala za uspomenu, na kojoj, osim što kumujem, i pevam na svadbi. To su bila lepa vremena - izjavila je umetnica.