Ovo je čest savet doktora kada se žena približi porođaju. "Skinite lak sa noktiju na dan porođaja", naizgled vrlo nejasan i donekle "nebitan" savet, a neretko je od ključnog značaja za sam porođajni proces!

Važnost noktiju bez bilo kakve boje je u bezbednosti žene i njenom zdravstvenom stanju. Medicinsko osobe preko vaših noktiju mogu primetiti kada je u pitanju promena u zdravstvenom stanju ili simptomi nekog ozbiljnijeg zdravstvenog problema.

Šta pokazuju nokti na porođaju?

Kada su nokti porodilje bezbojni i ružičasti, sve je u redu. Međutim, ako dođe do promene u boji pa nokti postanu beli ili modri, to je pokazatelj nedostatka kiseonika u organizmu, što je vrlo opasno tokom porođaja.

Zbog toga, i ako vam niko od medicinskog osoblja ne skrene pažnju da dođete na porođaj bez laka za nokte, ili ako vas porođaj iznenadi, važno je da ovo imate u glavi i da pred očekivani porođaj zaboravite na lakiranje.

Šta se još može videti na noktima?

Izgled noktiju odaje stanje vašeg organizma i bolje nego što mislite. Meki, krti i lomljivi nokti pokazuju da u vašem organizmu nedostaje gvožđe, cink, ali i vitamini B, A i C.

(NajŽena.rs)

BONUS VIDEO:

NAPRAVITE SAMI DEZINFEKCINO SREDSTVO: Svi sastojci se nalaze u kuhinji

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".