Nikola Jokić postao je najplaćeniji košarkaš svih vremena u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Neverovatnih 264 miliona dolara za narednih pet godina igre talentovani Somborac dobio je od KK Denver.


Novi ugovor Nikole Jokića s nestrpljenjem se iščekivao i sada je konačno, daleko je bolji od prethodnog koji je iznosio 151 milion. Ako probamo da saberemo dolazimo do računice da je Jokić za samo osam godina rada u Americi zaradio 415 miliiona, što je fascinantan iznos, a još neverovatnije je što srpski košarkaš sve zarađeno troši nigde drugde do u svojoj domovini.

Foto: Profimedia

 

Budući da je veliki ljubitelj konja Nikola dobar deo novca ulaže kako bi opremio sopstvenu ergelu, a trenutno dok profesionalna pauza traje on sa suprugom Natalijom i ćerkom Ognjenom ne provodi vreme na egozitičnim destinacijama, poput drugih svojih imućnih kolega, već u Srbiji.

On je konkretno pre neki dan prisustvovao konjičkoj trci "100. srpski galopski derbi" odražanom na beogradskom hipodromu, gde se pojavio kao specijalni gosti i potpuno ukrao šou. Fotografije nastale na licu mesta govore i u prilog tome koliko je zapravo Nikola ostao običan momak, te da ga silni milioni nimalo nisu promenili. Strpljivo i vrlo ljubazno on je pričao sa radnicima na događaju, pozdravljao se sa učesnicima i strpljivo fotografisao sa fanovima.

Novi ugovor Nikole Jokića omogućio je košarkašu da započne svoj san i rad sa konjima, iako verujemo da će svoje milione on tek ulagati u nove poslove i umeti da ih i umnoži.

Galerija:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".