Čečenski lider Razman Kadirov objavio je parodiju na ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog koji potpisuje akt o predaji u rat uz reči "Ahmat sila".  

Kako se na snimku vidi, glumac koji predstavlja Zelenskog obraća se građanima Ukrajine, a potom potpisuje kapitulaciju „na kopnu, u vodi i u vazduhu“. 

Na kraju se potpisuje tako što piše slovo "Z" koje je postalo simbol, kako Rusi kažu, specijalne operacije u Ukrajini. 

- U vezi sa potiskivanjem ukrajinskih snaga u Lugansku i potpunim oslobađanjem republike od banderovskih okupatora, Zelenski je potpisao akt o bezuslovnoj predaji. Ja smo prvi objavljuje snimak iz kancelarije - napisao je Kadirov u Telegram kanal ispod video snimka, u kojem se i sam pojavljuje.

Kadirov je zamolio da se snimak ne komentariše sa zlom namerom da bi se, kako kaže, izbegao srčani udar kod već uplašene osobe.

Podsetimo, juče je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu obavestio predsednika Rusije Vladimira Putina o oslobađanju Luganske Narodne Republike. Kako je Šojgu istakao, ruske trupe su zajedno sa jedinicama Narodne milicije LNR uspostavile punu kontrolu nad Lisičanskom i okolnim naseljima.

Foto: Ramil Sitdikov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

 

Ukupna površina oslobođenih teritorija, od 3. jula, iznosila je 182 kvadratna kilometra, tvrdi Šojgu.

Pored toga, ministar odbrane je dodao da su gubici ukrajinske strane iznosili preko pet hiljada ljudi, od kojih je ubijeno preko 2200, a povređeno nešto preko 3200.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".