Ruske trupe danas su u potpunosti zauzele Lisičansk, strateški važan cilj u Luganskoj oblasti, i njegovu okolinu, izvestio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, prenosi RIA Novosti.

 

 

Foto: Printskrin/Rossiя1

 

Šojgu je o ovome obavestio Putina i istakao da je u poslednja 24 od ukrajinskih snaga oduzeta teritorija veličine 182 kvadratna kilometra.

 

 

Povodom osvajanja Lisičanska oglasio se i lider Čečenske republike Ramzan Kadirov koji je na svom Telegram nalogu objavio snimak na kom se vidi grad, razoren tokom ratnih dejstava.

Foto: Printskrin/Rossiя1

 

- Više od četiri meseca stanovnici Lisičanska čekali su dolazak ruskih vojnika. I sada se, konačno, dogodilo. Lokalno stanovništvo sa velikim zadovoljstvom deli svoje utiske i emocije. Videti ruskog borca za njih je velika radost, jer su dugo bili pod puškom ukrajinskih nacionalista. Štaviše, korišćeni su kao ljudski štit. Nacionalisti su se namerno locirali u blizini stambenih zgrada kako bi samo okrivili Rusiju za sve nevolje koje su se desile - istakao je Kadirov u opisu snimka i dodao:

 

 

- Sve ćemo obnoviti brzo kao što smo zauzeli ovaj grad. Ove ulice će uskoro procvetati svim bojama, u to ne sumnjam. Naši hrabri borci ovu borbu vode prvenstveno zbog ljudi koji su dugo bili maltretirani. Lisičansk je sada oslobođen, što znači da su zločini ukronacista jednom zauvek okončani. Stanovnici mogu duboko da udahnu slobodan vazduh Luganske Narodne Republike.

 

 

Kako se vidi na snimku, i ovde, baš kao i u Severodonjecku, narod je sa oduševljenjem dočekao ulazak ruskih trupa u grad. 

Foto: Printskrin/Rossiя1

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".