Da ne biste došli u situaciju da u žurbi morate da se vozite u paklenim kolima, isprobajte nekoliko trikova koji će vam omogućiti prijatnu vožnju čak i kada je napolju više od 30 stepeni.

Kada se po podne vratite s posla, pronađite parking mesto koje je u hladu. Ako nema drveta, parkirajte u blizini zgrade, i to u njenoj senci.

Foto: Profimedia

 

Sutradan kada krenete na posao prvo otvorite sva vrata da bi izašao ustajali vazduh. Ključna stvar je da se vreli vazduh u kolima što pre zameni novom količinom. Najjednostavniji način jeste da spustite sva stakla sa jedne strane, a da brzo otvarate i zatvarate vrata sa suprotne strane.

Ukoliko vam ne smeta, probajte nekoliko minuta da vozite sa dijagonalno otvorenim prozorima jer će tako svež vazduh brže da struji.

Veoma je bitno da zaštite i sedišta. Materijal od kog su napravljena i te kako zna da greje kada sednete. Ako imate kožna sedišta, obavezno stavite pamučnu tkaninu, peškir ili slično.

Foto: N. Fifić

 

Vozači koji nisu u prilici da svoj automobil sakriju od direktnog uticaja sunčevog zračenja, jer nemaju garažu ili ne nalaze pogodno mesto na parkingu, trebalo bi da nabave neko od pomoćnih sredstava, kao što su zavesice ili štitnici koji se postavljaju sa unutrašnje strane staklenih površina.

Na taj način ćete sniziti temperaturu u automobilu za koji stepen i, što je još važnije, biće zaštićeni volan i instrument-tabla.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".