Oficir Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) Andrej Maročko izjavio je danas da je ukrajinskim oružanim snagama u i oko Lisičanska naređeno da se povuku.


Prethodno je ambasador LNR u Moskvi Rodion Mirošnik rekao da su sve glavne transportne rute koje vode za i iz Lisičanska i kompletna teritorija najveće rafinerije nafte u tom gradu pod kontrolom ruskih snaga.

Ukrajinskim oružanim snagama u i oko Lisičanska naređeno je da se povuku, izjavio je danas oficir Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) Andrej Maročko.

Foto: Profimedia

 

 


"Grupi ukrajinskih trupa stacioniranih u Lisičansku i oko njega naređeno je da se povuku. Da bi minimizirao gubitke, kijevski režim je naredio da se trupe povlače u malim grupama, u dugim intervalima i na velikim udaljenostima", objavio je na Telegramu Maročko obaveštajne podatke Narodne milicije LNR, prenosi agencija TAS S.

Prethodno je ambasador LNR u Moskvi Rodion Mirošnik izjavio da su sve glavne transportne rute koje vode za i iz Lisičanska i kompletna teritorija najveće rafinerije nafte u tom gradu pod kontrolom ruskih snaga.

Reakcija Londona - potpuno suprotne informacije 

Kao što su nas suprotstavljene strane u ovom sukobu navikle tokom svih 127 dana ratovanja - druga strana iznosi dijametralno drugačije informacije. Za razliku od poruka iz LNR, Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je danas da ukrajinske snage nastavljaju da drže poziciju u istočnom gradu Lisičansku, nakon povlačenja iz Severodonjecka.


Kako su naveli u izveštaju, borbe će verovatno biti koncentrisane na rafineriju nafte Lisičansk, koja se nalazi 10 kilometara jugozapadno od centra grada.

Dodaje se da ruske snage ostvaruju ograničen napredak, dok pokušavaju da opkole ukrajinske snage napredujući iz pravca Izjuma.

BONUS VIDEO:

 

 


 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".